Digidexo.com

Overgangsalder & Bone Density

Kroppen når sitt høyeste toppen av benmasse i en alder av 30. I den alderen kroppen begynner å naturlig tap benmasse, ifølge The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Menopause vil øke hastigheten på bentap, fordi østrogenhormonet ikke er produsert etter overgangsalderen. Høyere østrogennivå er avgjørende for å holde skjelettet sterkt samt skape nye bein. Under premenopause, som er perioden før menopausen, blir perioden uregelmessig og østrogen at legemet normalt produserer begynner å avta.

Fakta

Under overgangsalderen nivåene av østrogen i kroppen synker dramatisk hvilke effekter bentetthet. Østrogen bidrar til å holde på plass osteoklaster. Osteoklaster er de benceller som fjerner benvev. Osteoklast er ansvarlig for osteoblast som tillater benene å vokse. Når østrogennivået er lavt under menopause bein mister sin tetthet. Den bentap som oppstår på grunn av menopause oppstår vanligvis svært raskt etter de første årene på overgangsalder.

Symptomer

Synkende bentetthet er en gradvis prosess som skjer over tid. Det er umulig å føle eller se tettheten i skjelettet blir tynnere. Det er vanligvis ingen symptomer assosiert med lav bentetthet. De fleste mennesker er uvitende om at de har lav beintetthet før de har hatt et brudd eller har blitt diagnostisert med osteoporose. Tap i høyde er et tegn på lav bentetthet. Den bentetthetsmåling er den eneste virkelige testen for å måle bentetthet nivå.

Betydning

Osteoporose er forårsaket av tap av kalsium, østrogen, vitamin D og andre essensielle mineraler som trengs for å bygge bentetthet. Osteoporose er en sykdom som forårsaker bein å avta i massen. Denne sykdom kan føre til frakturering av bein. Ifølge National Osteoporose Foundation, i USA i gjennomsnitt 10 millioner mennesker lider av osteoporose. Mer enn halvparten av den kvinnelige befolkningen vil bli diagnostisert med denne sykdommen. Det finnes ingen kur for osteoporose, og det kan ikke reverseres.

Betraktninger

Når kalsiumnivået er for lavt i blodet, vil kroppen ta den essensielle kalsium den trenger fra skjelettet for å gi en forsyning for muskler og nerver. Kvinner med en historie av osteoporose er på et høyere risiko for dette. Hvite og asiatiske kvinner så vel som kvinner med en mindre ramme er mer sannsynlig at lider av osteoporose. Ifølge National Osteoporose Foundation, nesten 24 prosent av personer som lider av ryggbrudd på grunn av lav bentetthet dø innen det første året etter bruddet. Kvinner som har hoppet over menstruasjonen eller har hatt sine eggstokkene fjernet etter menopause er en større risiko for bentap.

Forebygging / løsning

Det er et par ting som kan gjøres for å forhindre eller øke bentetthet. Trene med vekter vil bidra til å bygge bein. En høy kalsium og vitamin D kosthold samt kosttilskudd for kvinner vil bidra til å gjenvinne tap av bentetthet. Det er viktig å unngå høye protein matvarer, koffein og røyking. Fortsett å ta østrogenpiller under og etter overgangsalderen eller ta Fosamax, et ikke-hormonelle stoff som bidrar til å hindre østrogen tap av grunner som ikke er relatert til menopause. En bentetthet screening vil også bidra til å holde deg klar over din bentetthet nivå.