Digidexo.com

Bruken av fytokjemikalier i hudpleieprodukter

Bruken av fytokjemikalier i hudpleieprodukter


Menneskehetens opprinnelige hudpleieprodukter var plante og dyre-baserte salver, ungents og omslag. Selv om de fleste moderne kosmetikk bruke petrokjemi i stedet for planteoljer som base som i 2011, de fleste fortsatt gjøre bruk av plante tilsetningsstoffer for sine helsefremmende fytokjemikalier. Enten anvendes som et forebyggende eller en behandling, fytokjemikalier er blant de mest brukte stoffer i dermatologi.

Antioksidanter

Mange planter er rike kilder av biotilgjengelig antioksidanter. Spesielt er det antioksidanter lutein, lykopen, Pycnogenol, resveratrol og epigallocatechin gallate brukes i hudpleieprodukter som tar sikte på å bremse hudens aldringsprosess. Eksponering for ultrafiolett stråling og oksygen akselererer hudens aldring. Den lokal applikasjon av kraftige antioksidanter kan hjelpe huden med å komme fra disse skadelige miljøkrefter. Epigallocatechin gallate, den kraftigste antioksidant alle grønn te polyfenoler, er mer enn 25 ganger så effektiv som vitamin E og 100 ganger så effektivt som vitamin C ved å forhindre oksidativ skade på cellulært DNA. Bare resveratrol, phytochemical som gir rødvin farge, nærmer seg sin effekt.

Skin-blekemidler

Mange hudpleieprodukter innlemme de essensielle oljer av flere plantearter for å lette huden; sitrus arter, for eksempel, har et høyt innhold limonen som tillater dem å tjene dette formål. Limonen, en relativt harmløse fytokjemisk at lette huden tone, kan også øke risikoen for skader huden ved eksponering for solen. Den essensielle olje av kamille gjør et bedre valg for hud lightening; sin rike engleaktige syreinnhold reduserer pigment i huden, mens farnesene og carophyllene innhold kan behandle betennelse, eksem, utslett og allergisk eksem.

Astringents

De aller fleste av snerpende hudpleieprodukter inneholder fytokjemikalier som den primære aktive ingredienser i sine formuleringer. Den klart mest populære er tannin, som finnes i trollhassel, eik bark og teblader. Disse milde astringents kan lukke porene, renser huden og behandle mindre barbering uhell. Kraftigere astringents som berberine og oxy-acanthine - hovedsakelig finnes i røttene av goldenseal og berberis planter - kan trekke fuktigheten ut av blemmer og infiserte sår.

Soppmidler

Melaleuca eller tea tree olje kan være effektiv som den syntetiske soppdrepende stoffet Clotrimazole i behandlingen av fotsopp. Den kraftige antimikrobielle egenskaper i stor grad stammer fra nærvær av cineol den fytokjemikalier og terpinen, to flyktige terpener som også er effektive antibakterielle midler. Dessverre har melaleuca en overveldende aroma noen mennesker finner ubehagelig. Manuka, på den annen side, har en mild lukt og de samme soppdrepende egenskaper. Den høye konsentrasjonen av triketones leptospermome, iso-leptospermome og flavesone gjøre det effektivt ikke bare mot huden sopp, men også gram-positive bakterier.