Digidexo.com

Hvordan miljø påvirker diabetes

Det finnes flere typer av Diabetes Mellitus: Type 1, Type 2, og svangerskapsdiabetes. Type 1 diabetes er insulinavhengig, og er en autoimmun sykdom. Type 1 generelt er diagnostisert som barn eller unge voksne. Type 2-diabetes er ikke-insulinavhengig og oppstår når legemet blir motstandsdyktig overfor insulin. Svangerskapsdiabetes oppstår for første gang under en kvinnes graviditet. Miljøet spiller en viktig rolle i diabetes kan påvirke hvordan et individ.

Kosthold og diabetes

Administrerende vekt og holde overskytende pounds på et minimum er viktig i å kontrollere diabetes og komplikasjoner som hjerte-og karsykdommer og nyresykdommer. En diett høy i animalsk fett, raffinerte karbohydrater og natrium vil bidra til diabetesrelaterte symptomer og vektøkning. Spise en diett høy i komplekse karbohydrater og fiber som frukt, grønnsaker og bønner mens begrensende animalsk fett, kolesterol og natrium vil bidra til å senke blodtrykket, reduserer insulinresistens og celleskader, og kontrollere blodsukkeret og fettnivåer.

Fysisk aktivitet og diabetes

Inaktivitet øker vektøkning, en risikofaktor for utbruddet av type 2 diabetes. Exercise påvirker symptomer på diabetes i flere måter. Fysisk aktivitet bidrar til å senke blodsukkernivået ved å utnytte overflødig sukker fra karbohydrater i kroppen. Det bidrar også til å redusere insulinresistens minske behovet for insulin. Trening bidrar til å fremme vekttap og samtidig øke fysisk fitness nivåer og forbedre intoleranse for sukker. Med et riktig kosthold, kan fysisk aktivitet bidra til å administrere diabetes.

Røyking og diabetes

Røyking påvirker også passiv røyking diabetikere negativt ved å skape ekstra insulinresistens og betennelse av cellene lining arteriene som bidrar til skader på det kardiovaskulære systemet. Det er viktig å slutte å røyke for å kontrollere blodsukker svar og administrere komplikasjoner forbundet med diabetes.

Forurensning og Diabetes

Flere studier er begynt å vise at forurensning kan påvirke symptomene på diabetes ved å øke betennelse og bidrar til vektøkning. Folk som bor i urbane områder er mer sannsynlig å puste forurenset luft, som antas å være en faktor i insulinresistens. Videre diabetikere har en vanskeligere tid å kontrollere blodstrøm i tider hvor luftforurensningen er økt fører til intensivert hjerte-problemer.

Stress og Diabetes

Stress kan være forårsaket av en reaksjon for miljøet. Dette kan påvirke folk med diabetes på flere måter. Bortsett fra økt kortisolnivå, som bidrar til vektøkning, kan en stresset person konsumere mer alkohol eller fetende mat å håndtere. Psykisk og fysisk stress kan øke blodsukkernivået forårsaker dårlig regulering. Også, hvis noen er altfor stresset, kan de glemme å ta vare på seg selv som fører til et dårlig kosthold, fysisk inaktivitet, uregulert blodsukker, hopper over medisiner og depresjon, all ytterligere forverre symptomene på diabetes.

Tips

Det kan være vanskelig å kontrollere hvor du bor eller hvordan du reagerer på visse stressfaktorer, men du kan kontrollere hva du spiser, hvor ofte du trener, eksponering for røyk, og stress reduksjon teknikker. Spise en diett høy i frukt og grønnsaker, og selvsagt får du mer fiber og spise mindre animalsk fett. Gå minst 2,5 timer per uke og delta i aktiviteter som bidrar til å redusere stress.