Digidexo.com

Hva er årsakene til nummenhet i ben og føtter?

Hvis du føler nummenhet i ben og føtter, eller andre steder i kroppen, dette anses sansetap. Nummenhet kan skyldes rett og slett sitte i en stilling for lenge eller sitter i en vanskelig posisjon og deretter realisere, ved å prøve å få opp, at bena eller føttene er nummen. Dette er en midlertidig tilstand som går bort, ifølge AARP. org. Imidlertid kan fot og ben nummenhet også indikere at noe alvorlig er galt.

Nerve Damage, Plakk

Hvis du har lidd en nerve skade på korsryggen, kan dette føre til sansetap i føttene og leggene. Hvis du har en herniated disk, noe som legger press på spinalnerver, kan dette føre til ben og føtter nummenhet. Vaskulær claudicatio oppstår når det er plakk bygge opp, noe som begrenser blodstrømmen til et område. Det kan føre til en kriblende følelse samt smerter og nummenhet. Åreforkalkning kan resultere i plakk bygge opp. Revmatolog Dr. Nathan Wei forklarer at når blodårene, som overfører blod fra hjertet til bena, blir blokkert, vil smerte og nummenhet resultere. Den berørte beinet kan snu en nyanse av lilla og vil føle seg kulere å ta på enn upåvirket etappe.

MS

Multippel sklerose, som er en progressiv sykdom som resulterer i nevro-degenerering (nerveskade), kan forårsake nummenhet. Kvinner er plaget med MS mer enn menn. Denne tilstanden skader det beskyttende dekket, myelin skjede, som dekker nerveceller. Sensoriske impulser stoppe eller bremse ned når skaden er gjort til denne dekker, ifølge AARP.

Stroke

Hvis du har opplevd et slag dette kan forårsake nummenhet og prikking samt tap av balanse og koordinasjon. Når et slag inntreffer, avbryter det blodtilførselen til en del av hjernen.

Syke Nerver, klemte nerver, Isjias

Hvis du har lidd nerveskader, generelt, før utbruddet av nummenhet, vil du oppleve en nåler-og-pins, prikkende eller brennende følelse, som kalles parestesier. Syke nerver kan også føre til parestesier og deretter nummenhet, i henhold til feil diagnose. Dr. Nathan Wei forklarer at en klemt nerve eller nerve entrapment kan oppstå i korsryggen, og dette vil resultere i ben og / eller foten nummenhet, som kalles lumbal radikulopati. Isjias, som er forårsaket av skade på isjiasnerven, er en altfor vanlig foreteelse. Det resulterer i smerter og nummenhet og smerter i korsryggen, ifølge Health Hype. En person kan føle prikking, svakhet og nummenhet i ett eller begge ben som følge av isjias.

Cyster

Araknoide cyster kan føre til beinet og foten nummenhet og en kriblende følelse. Denne tilstanden er sjelden. Det oppstår når cyster som er cerebrospinalvæsken fylte sekker utvikle seg mellom den kraniale bunnen og overflaten av hjernen.

Diabetes, Kreft

Hvis du lider av diabetes, kan dette føre til fot og ben nummenhet. Kreft i hjernen kan føre til beinet nummenhet, ifølge feil diagnose.