Digidexo.com

Symptomer på alvorlig allergi

Allergi er en vanlig medisinsk tilstand, og du kan få dem fra mat, medisiner og miljømessige irritanter som pollen eller dyrehår. Allergi symptomer kan variere fra mild og irriterende til alvorlig og potensielt livstruende hvis den ikke behandles. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, symptomer på alvorlige allergier inkluderer pustevansker og bevisstløshet.

Pustevansker

Du kan oppleve pustevansker og tungpustethet som en del av en alvorlig allergisk reaksjon på matvarer, insektstikk, kjæledyr dander, eller medisiner.

Utslett

Du kan utvikle utslett på huden din som inkluderer rødhet, kløe og elveblest hvis du har alvorlige allergier mot triggere som kjæledyr dander, medisiner eller mat.

Hevelse

Allergi mot matvarer, medisiner eller insektstikk kan føre til at du utvikler hevelse på huden eller munnen på stedet der allergenet kom i kontakt med kroppen din.

Oppkast

Hvis du opplever kvalme og oppkast etter eksponering for et allergen, er dette symptomet en indikasjon på en alvorlig allergi og krever medisinsk behandling.

Svakhet

Du kan føle deg svak, ør eller svimmel etter eksponering for en allergi trigger, og dette kan føre til tap av balanse og besvimelse.

Anafylaksi

Anafylaksi er en livstruende tilstand som du kan utvikle. Anafylaksi er forårsaket av alvorlige allergier, og symptomer på dette kan være en svak puls og tap av bevissthet.