Digidexo.com

Informasjon om høyt kolesterol

Høyt kolesterol er for mye av et fettlignende stoff som finnes i blodet. Etter å ha for mye av stoffet kan føre til en fortykning eller herding i veggene av arteriene, noe som resulterer i dannelsen av blodpropper. Alle har en viss mengde kolesterol strømmer gjennom blodet vårt for å bidra til å holde kroppen vår fungerer normalt. Å være klar over hvor mye kolesterol er i systemet vårt er avgjørende for god helse. Når kolesterol har nådd et høyt nivå, til behandling av tilstanden senke disse nivåene er nødvendig. Nedenfor er informasjon knyttet til årsaker og behandling av høyt kolesterol.

Årsaker

I utgangspunktet er det to typer av høyt kolesterol. Det er årsaker til høyt kolesterol du kan styre og andre du ikke kan. Hvis du har en familiehistorie med høyt kolesterol, kan du være mer utsatt for å utvikle tilstanden. Andre faktorer du ikke kan kontrollere er ting, for eksempel kjønn og alder. Kvinner inn overgangsalderen er mer sannsynlig å legge merke til sine kolesterolnivået høyne. Også visse sykdommer, som hypotyreose og nyresykdom, kan føre til at kolesterolnivået til å heve. Selv medisiner, for eksempel diuretika, østrogen, kortikosteroider og betablokkere, kan føre til en økning i kolesterolnivået. Årsaker til høyt kolesterol du er i stand til å styre er ting som vekt, mangel på mosjon, kosthold, stress, samt røyking og drikking av alkohol. Ved å gjøre endringer i disse tingene, vil du være i stand til å redusere mengden av dårlige kolesterolet i blodet og øke gode kolesterolet.

Typer

Det er to typer av kolesterolnivåer som målt i testene. Disse er LDL, eller dårlig kolesterol og HDL, ellers kjent som gode kolesterolet. Du vil at LDL å være lav og HDL nivå for å være høy. Selv om du har et høyt HDL-nivå, vil et høyt LDL-nivå av kolesterol lavere HDL nivå. Når du skal teste kolesterolnivået, bør en god score være 200 eller lavere. Du anses border hvis poengsummen er 200 gjennom 239 og anses å ha høyt kolesterol hvis rating er over 240. En LDL nivå på 129 og lavere, er den beste vurderingen din kan ha. En score på 130-159, regnes borderline høy, og en poengsum på 160 gjennom 189, regnes som høy. Alt over en 190 er vurdert som svært høy. Med HDL kolesterol, en score på 60 eller høyere er best og beskytter mot utvikling av hjertesykdom. En score på 40 eller høyere er god og en score på under 40 er dårlig, noe som betyr at det er sjanse for å utvikle hjerteproblemer.

Testing

For å teste for høyt kolesterol, er en blodprøve som trengs. Denne testen vil måle nivåene av HDL, LDL og triglyserider i blodet. Du vil mer enn sannsynlig nødt til å faste i 12 timer før å ha testen, slik at nivåene av disse stoffene kan være riktig målt. Når du har mottatt resultatene av blodprøve, legen din vil være i stand til å lage en plan for behandling av høyt kolesterol.

Behandling

Legen din kan foreslå at du prøver å gjøre livsstilsendringer før du setter deg på medisiner. Hvis du etter tre måneder kolesterolnivået forblir høy, vil medisinen bli lagt til å kontrollere disse nivåene og bringe dem tilbake til et normalt nivå. En person som lider av koronarsykdom eller perifer arteriell sykdom, diabetikere, eller har hatt enten et hjerteinfarkt eller slag, vil bli satt på medisiner umiddelbart. På dette tidspunkt statiner er den mest effektive behandlingen i å kontrollere nivåene av kolesterol. Statiner har vist seg å redusere risikoen for hjerteattakk eller slag. De reduserer også risikoen for folk som er på en høy risiko for å utvikle disse forholdene.

Foods høy i Kolesterol

Dessverre, mange matvarer vi anser komfort matvarer er høy i kolesterol. Slike ting som makaroni og ost, iskrem, kaker, kjeks, rødt kjøtt, egg og bearbeidet mat er høy i LDL kolesterol. I utgangspunktet ordtaket: "Hvis det smaker godt det er dårlig for deg", er sant. Vanligvis matvarer som smaker veldig godt til oss, er lastet med høye nivåer av LDL kolesterol. Hydrogenerte oljer som finnes i margarin, salat dressing, matoljer og mange kaker, er også bra for deg.

Mat lavt kolesterol

Hvis du prøver å senke kolesterolnivået, er det mange matvarer du kan legge til din diett for å hjelpe gjøre det. Grønnsaker, for eksempel løk, hvitløk og ingefær er kjent for å senke dårlige nivåer av LDL. Faktisk, noen mennesker sverger ved å spise minst sju fedd hvitløk om dagen, vil redusere dine nivåer av HDL. Legg gode fettstoffer til kosthold som inneholder Omega-3 oljer, som olivenolje, kokosolje og nøtter. Mat som inneholder hele korn og fiber, vil også bidra til å redusere dine dårlige nivåer av kolesterol.