Digidexo.com

Hva grønnsaker inneholder parabener?

Hva grønnsaker inneholder parabener?


Parabener, en gruppe kjemiske estere av p-hydroksybenzosyre, er mye brukt som et konserveringsmiddel som naturlig hemmer veksten av organismer innenfor mat, forlenge holdbarheten. Produkter som inneholder paraben utvalg fra sjampo, kremer og barbering geleer på vanlige matvarer konsumeres innen husholdningen.

Planteriket

Teknologien har utviklet evnen til å produsere syntetisk parabener, men parabener oppstår også naturlig. Mange planter, inkludert grønnsaker, frukt og nøtter, produsere parabener i et forsøk på å bekjempe bakteriell infeksjon.

Løk

Flavonoider samt en rekke vitaminer og mineraler florerer i løk. Løk, som andre Allium arter, inneholder en naturlig forekommende 4-hydroksybenzosyre form for paraben for forsvar mot uønskede bakterieinfeksjoner.

Gulrøtter

Rotgrønnsaker som gulrot, inneholder methylparabens som et system for forsvar. Gulrot kan ha utviklet behovet for et slikt forsvar vokser innenfor fuktig skitt, hvor bakterier trives. Mens forskning tyder på en viss bekymring for syntetisk metylparaben inntak gjennom huden, gjelder FDA forbruk av naturlig forekommende plante methylparabens som generelt trygge.

Agurker

Agurker er lik vannmelon, squash og gresskar. Studier utført i 1993, 1998 og 2003 i plantefysiologi viste agurker inneholder en naturlig forekommende form av parabener. Agurker har vært mye brukt, ikke bare som en ernæringsmessig mat, men også for sin unike hud revitaliserende egenskaper i mange helsevesenet produkter.

Advarsler

Mens parabener har blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for de siste 50 årene har forskning antydet en mulig kobling til brystkreft, som parabener har vist seg å etterligne hormonet østrogen i kroppen. Mens bevisst forbruker kan unngå å kjøpe produkter som inneholder syntetiske paraben, er det en rekke grønnsaker som inneholder en naturlig form for paraben.