Digidexo.com

Lange menstruasjonssykluser i tenåringer

Lange menstruasjonssykluser i tenåringer


Ungdomstiden er en turbulent tid for tenåringer, særlig for menstruerende jenter. Selv om menstruasjonssyklusen er et tegn på at en jente blir en kvinne, kan det også være forvirrende og skummelt hvis hun har problemer med hennes periode. En lang menstruasjonssyklus med overdreven blødning som suger gjennom minst én elektrode en time eller varer lenger enn syv dager er kjent som menoragi. Ta kontakt med din datters lege dersom hun opplever disse symptomene.

Årsaker

Den hyppigste årsaken til menoragi er en ubalanse mellom nivåene av østrogen og progesteron i kroppen, som gjør at slimhinnen i livmoren for å holde bygge opp. Når endometrium røyter under menstruasjon, er den resulterende blødning spesielt tung og kan inneholde store blodpropper. Fordi tenåringer naturlig oppleve hormon ubalanser, kan kraftig blødning være felles. Imidlertid kan tung menstruasjonsblødning også være forårsaket av fibroid svulster, skjoldbrusk forhold, clotting lidelser eller betennelse eller infeksjon i skjeden eller livmorhalsen.

Effekter

Menoragi kan forårsake andre fysiske effekter som jernmangel, noe som resulterer når blodet er lav i hemoglobin. Hemoglobin gjør de røde blodceller for å bære oksygen til vev. Tegn på jernmangel anemi inkluderer blekhet, svakhet og tretthet. Sterke smerter eller kraftige menstruasjonskramper kan følge menoragi. Lang, kraftig blødning ikke bare forstyrrer daglige aktiviteter, men det kan også være stressende for jenter som bekymrer seg for at de ikke kan kontrollere blødningen i offentligheten.

Behandling

For å behandle menoragi legen vil stille spørsmål og gjøre en fysisk eksamen som kan inkludere en bekken eksamen, en celleprøve, urinprøver eller blodprøver for å sjekke hormonnivået. Hvis det forventes et strukturelt problem, kan en ultralyd eller CAT scan utføres. Behandling av menorrhagia er basert på den utløsende faktor. For eksempel er fibroid vekster kirurgisk fjernet, hormon ubalanser blir behandlet med p-piller eller andre hormon medisiner, og clotting lidelser eller skjoldbrusk problemer kan behandles med medisiner.

Tips

Hjelpe din datter om hun er å ha lange og tunge perioder. Oppmuntre henne til å få hvile, spesielt hvis det er forstyrrende for henne normal tidsplan eller livsstil. Jenter bør endre tamponger regelmessig og holde oversikt over antall pads eller tamponger brukes. Dette gir en lege med en idé om hvor mye blødning oppstår. Hvis din datter har kramper, tilbyr anti-inflammatoriske medisiner, men unngå aspirin fordi det bryter med blodpropp. Plassere en varmeflaske eller varmepute på magen også lindrer kramper.