Digidexo.com

Problemer med hofteleddet

Problemer med hofteleddet


Hofteleddet forbinder lårbeinet eller femur til bekkenet, den store beinstruktur som gjør opp din lavere tilbake og sitte bein. Problemer med hofteleddet kan skyldes sykdom, belastning på grunn av overforbruk eller skade i et fall eller annen innvirkning skade. Hip leddsmerter eller stivhet kan føre til vanskeligheter med å sitte eller stå i lange perioder av gangen, gå korte eller lange avstander, og komme opp fra eller ned til en stol.

Gikt

Dette er et teppe begrep som dekker artrose, revmatoid artritt og til og med lupus. Den felles faktor blant disse sykdommene er leddbetennelse og forringelse på grunn av alder eller en autoimmun sykdom.

Avascular Nekrose

Avascular nekrose oppstår når blodtilførselen til brusken og benet har blitt redusert eller blokkert. Mangel på blodtilførsel forårsaker vev død. De vanligste årsakene er hoftebrudd eller forvridning. Det kan også skyldes langvarig alkohol eller medisinbruk, sigdcelleanemi, gikt eller lupus.

Bone Cancer

Bone kreft er en annen teppe begrep siden bein kreft kan oppstå hvor som helst i kroppen. En svulst kan oppstå på eller i nærheten av kuleleddet gjør walking vanskelig om ikke umulig.

Hip Fracture

En ødelagt hofteleddet kan oppstå under et fall eller under noen annen innvirkning skade. Denne type brudd er vanlig blant lider av osteoporose fordi bein blir tynne og sprø, og er mer sannsynlig å bryte hvis påvirket.

Calvé-Legg-Perthes sykdom

Calvé-Legg-Perthes sykdom som oftest oppstår hos barn i alderen tre og 12. Sykdommen innebærer midlertidig avascular nekrose av femur hodet. Når blodtilførselen er gjenopprettet, kan hofte og femur gro i en deformert tilstand, forårsaker smerter, problemer med å flytte til og med muskelkramper.

Osteoporose

Osteoporose er en tap av beinmasse over tid gjør bein skjør og mer sannsynlig for brudd. Det kan styres ved å utøve og kalsiumtilskudd, men er en permanent sykdom som skal styres over levetiden til pasienten. Men det oppstår en form for forbigående osteoporose hos middelaldrende menn og gravide kvinner. Som ordet "transient" antyder, er denne formen for osteoporose midlertidig og reparerer seg selv over tid.

Isjias

Bekkenet der hofteleddet passer inneholder korsryggen av ryggmargen og hoftenervene bunt. Når isjiasnerven blir klemt på grunn av en sprukket eller svulmende plate, kan smertene stråle ut fra korsryggen ned i hofte og ben.

Sklei Capital Femoral Epiphysis

Dersom den øvre enden av femur glir på vekstplaten, er benet ikke lenger er i stand til å passe inn i hofteleddet kontakten. Sykdommen forekommer oftest mellom åtte og 16, og er mulig å behandle og kan korrigeres dersom det oppdages tidlig. Udiagnostisert eller ubehandlet gled kapital femoral epifysen kan føre til degenerative arthritis på hoften.