Digidexo.com

Behandling for en sår Toe

Det er mange måter å gå om å behandle en sår tå, avhengig av hvor smertene stammer fra. Sårhet kan være forårsaket av skade, infeksjon eller feil skostørrelse. Mesteparten av tiden, kan såre tær bli tatt vare på hjemme i løpet av noen dager. Hvis hjem behandlinger ikke nok, kan det være nødvendig å oppsøke lege for videre evaluering.

Eksterne Wounds

Hvis du såret tåen ved å skjære eller skraping eller har noen annen form for åpen overflate sår, forebygge smitte er det viktigste. Først, vask med en antibakteriell såpe og vann. Vær sikker på at såret er tilstrekkelig rent, og at ingen gjenværende såpe er igjen på huden. Påfør en antibiotisk salve til det berørte området og dekk med en bandasje.

Interne Wounds

Din tå kan være i smerte på grunn av dårlig tilpasset sko eller å måtte stå på føttene i lengre perioder av gangen. Hvis dette er tilfelle, så hvile og is er nøkkelen til utvinning. Prop din nakne foten på et bord eller sofa å heve den berørte tå. Bruk is til område i smerte for en halv time for å redusere hevelse. Ikke plasser isen direkte på tå; vikle isen i et håndkle. Unngå å gå og iført sko så lenge som mulig. Ta en anti-inflammatorisk narkotika som aspirin eller ibuprofen. For mild til moderat toe smerte, bør kombinasjonen av resten, is, høyden og smerte medisin nappe smertene i fødselen i 24 til 48 timer.

Ekstreme tilfeller

Hvis disse behandlingene ikke lindre smerte eller det blir verre, se en lege umiddelbart. Legen din vil sannsynligvis få røntgen for å se om din tå er ødelagt eller forstuet. Du må kanskje bruke en støpt eller bruke krykker til tå helbreder. Dessuten kan en sår tå forårsaker uopphørlig smerte være relatert til en skjelettsykdom, diabetes eller sirkulasjonsproblemer. Disse kan føre til andre komplikasjoner og mulige infeksjoner hvis den ikke behandles raskt.