Digidexo.com

Informasjon om in vitro-fertilisering

Informasjon om in vitro-fertilisering


Mange kvinner har problemer med å bli gravid for en rekke årsaker. I det siste, kan det hende de har måttet frasi seg til permanent infertilitet. Men i dag, kvinner har mange alternativer når du prøver å bli gravid, inkludert in vitro fertilisering (IVF).

Identifikasjon

In vitro fertilisering er en type fertilitetsbehandling. Det innebærer befruktning av et egg utenfor kvinnens kropp. Når egget er befruktet, en lege implantater det i hennes livmor. Denne teknikken er beskrevet som en type assistert befruktning, et begrep som omfatter ulike metoder for behandling av infertilitet ved å fokusere på både egg og sperm. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), suksess priser varierer mye, som det er så mange faktorer som påvirker utfallet. For alle assistert befruktning nærmer seg, setter WebMD suksessraten på ca 30,7 prosent per syklus.

Historie

In vitro fertilisering ikke har vært brukt på veldig lenge. Ifølge CDC, den første babyen født via denne teknikken var Louise Brown, som ble født i England i 1978 Etter en tid ble barn født gjennom in vitro fertilisering gitt kallenavnet test-tube babyer. Ifølge CDC, så 1981 den første amerikanske født gjennom in vitro fertilisering, og tusenvis av babyer har blitt født via denne metoden siden da.

Betraktninger

In vitro fertilisering er kanskje ikke det første behandlingsmetoden anbefales for kvinner eller par som sliter med infertilitet. Fruktbarhet medisiner kan brukes først. I noen tilfeller kan kirurgi bli foreslått også, spesielt for kvinner som har strukturelle abnormiteter som involverer livmoren eller egglederne. Noen par selv prøve livsstilsendringer, som for eksempel å redusere stress og unngå varme bad og badstuer. Når slike ting mislykkes, men mange velger å prøve in vitro fertilisering.

Funksjoner

In vitro befruktning kan være en komplisert og kostbar prosess, og det er fem trinn til behandling. Det første trinnet er eggstokkstimulering, der fruktbarhet narkotika brukes til å stimulere eggstokkene til å produsere flere egg. Neste er egguthenting, der en lege bruker en nål, veiledet av ultralyd, for å pakke ut egg fra eggstokkene. Inseminasjon følger, med leger skille sperm fra farens sæd og plassere sperm i en inkubator med eggene. Når befruktning skjer i ett eller flere egg, leger observere dem for å se hvilke som utvikler seg som forventet. Det siste trinnet er å overføre embryoene - befruktede egg, som er suspendert i en liten mengde væske, til kvinnens livmor. For å gjøre dette, legene sette inn et kateter inn i en kvinnes livmor via skjeden og livmorhalsen.

Advarsel

Ifølge WebMD, er det noen risiko forbundet med in vitro fertilisering, som ovarialt hyperstimuleringssyndrom, som er eggstokk overstimulering som forekommer hos opptil 2 prosent av IVF tilfeller. Mer enn 30 prosent av IVF svangerskap er med tvillinger eller andre multipler, som er kategorisert som høyrisikosvangerskap. Ifølge American Journal of Obstetrics and Gynecology, er det en svak økning i lav fødselsvekt babyer og fødselsskader med IVF, men forskerne er usikker på den eksakte årsakene til denne økningen.