Digidexo.com

Tannpuss Instruksjoner

Tannpuss Instruksjoner


De fleste lærer fra en tidlig alder hvordan å pusse tennene, og aldri forbedre sin teknikk for majoriteten av sitt voksne liv. Praktisere en ineffektiv børsting stil kan ikke bare begrense din evne til å holde tennene rene, forårsaker en rekke tannproblemer som gingivitt, hulrom og plakk bygge opp, men kan også fremme viker på tannkjøttet.

Pensle Alle tannoverflater

Det viktigste steget er å sikre at du pusser alle de utsatte områder av tennene. Dette er vanligvis enklest hvis du deler tennene inn i fire kvadranter og fokus på hvert område individuelt, snarere enn å forsøke å pusse alle tennene på en gang. I hver kvadrant, bruke tid børsting både de ytre og indre overflater av tennene, såvel som tyggeoverflaten av tennene. Bakterier gjemme seg i sprekker i tannen og bak ryggen jekslene, så rengjør disse områdene er spesielt viktig.

Få tannkjøttet

Det er lettest å børste under tannkjøttet hvis tannbørsten er holdt i en 45-graders vinkel. Brushers fokus på dette området for første gang kan oppleve en liten bit av blødning, som tannkjøttet er følsomme på dette området. Dette blødning betyr at tannkjøttet har blitt neglisjert i siste børsting og må børstes med større forsiktighet.

The Two-Minute Rule

Voksne bør pusse tennene i to minutter eller lenger. Tilleggs børsting vil ikke skade tennene dine, men ikke nok børsting vil forlate bakterier og plakk bak. En stoppeklokke eller klokke kan benyttes til annen børsting for å sikre at hele to minutter blir tatt. De fleste mennesker som tror at de pusser for riktig mengde tid er faktisk å pusse i ett minutt eller mindre. Elektroniske tannbørster med tidtakere kan være nyttig også.

Riktig Trykk

Til slutt bruker du en myk børste og minst mulig kraft når du pusser. Mange tror at det er skarpe bust og sprek børsting er nødvendig å rengjøre tennene. I virkeligheten, kan pusse for hardt bidra til en viker tannkjøttet. Trykket skyldes kinnet mot tannbørsten er generelt fast nok for folk flest. Slipemiddelet i tannkremen vil fortsatt bidra til å rense tennene uten behov for ytterligere press på børsten din. Tannbørsten bør byttes hver 3-4 måneder for å bidra til å stoppe spredning av bakterier og for å sikre at busten er i god stand.