Digidexo.com

Tegn på en halsinfeksjon

Sår hals er en vanlig sykdom hos både barn og voksne. De kan være et resultat av et virus, bakteriell infeksjon, tett nese, influensa, kyssesyke og reaksjoner på medisinske behandlinger som mandlene eller adenoidectomy. For det meste, sår hals er selvbegrensende og vil gå bort av seg selv, men noen ganger de er forårsaket av en infeksjon og krever videre behandling av lege for å unngå mer alvorlige komplikasjoner.

Sår hals vs. Infected hals

En sår hals produserer milde symptomer som scratchiness i halsen, ubehag eller smerte. Svelging er noen ganger ubehagelig. Disse symptomene kan behandles hjemme ved å suge på popsicles, drikker te med honning, gurgle med saltvann flere ganger om dagen eller bruke luftfuktere for å motvirke tørrhet. Hvis disse metodene ikke avhjelpe problemet, forverres halsen tilstand eller du har feber, har du mest sannsynlig har mer enn en mild sår hals og trolig kreve behandling av en profesjonell.

Strep Throat

Strep hals er forårsaket av Streptococcus bakterier og er mest vanlig hos barn, men voksne kan også fange den. Det er overført av person-til-person kontakt og spres gjennom spytt eller nasal sekreter. Med andre ord hvis du blir hostet eller sneezed på av en infisert person, er du i fare for å pådra seg sykdom. Hvis du er utsatt du vanligvis viser symptomer innen 2 til 5 dager. Ofte dette begynner med en plutselig feber på 101 grader eller over, med etterfulgt av problemer med å svelge og hovne lymfeknuter. Det vil også være avslørende hvite flekker på baksiden av halsen, noe som kan bli veldig hoven. Strep hals er lett behandles med antibiotika, men det er viktig at du går til legen din dersom du mistenker at du har strep hals, som komplikasjoner kan føre til en skarlagensfeber utslett eller revmatisk feber. En halsprøve vil bekrefte diagnosen.

Mononukleose

Mononukleose er en viral infeksjon. Den produserer sår hals, feber og hovne lymfekjertler, for det meste i halsen. det kan skilles fra andre viral halsinfeksjoner fordi det begynner med ekstrem trøtthet, hodepine, generell følelse av ikke å være godt og vondt i halsen. Det er vanligvis forårsaket av Epstein-Barr virus, men kan også være forårsaket av cytomegalovirus. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, får sår hals verre og utvikler en hvitaktig-gulaktig dekker over mandlene. Lymfeknutene i nakken blir hovne og smertefull. Lever eller milt kan bli hovne og blodprøver vil avsløre en forhøyet antall hvite blodceller og unormal leverfunksjon. Dette er ikke behandlet med antibiotika med mindre en blodprøve bekrefter en streptokokk infeksjon i tillegg. Absolutt hvile og væske er det forbudt behandling.

The Flu

Influensa generelt presenterer med høy feber, frysninger, muskelsmerter, svimmelhet og mangel på energi. Innenfor flere dager disse symptomene kan inkludere økt luftveissymptomer som en tørr, hakkende hoste. Respiratoriske symptomer som hoste, kan fortsette i flere uker etter at sykdommen har sunket. Anti-virus medisiner er foreskrevet for alvorlige tilfeller eller de med risiko for komplikasjoner, ellers behandles med sengeleie, væsker og medisiner for å lindre symptomene.

Viral Pharyngitis

Viral faryngitt er "en betennelse i svelget, som er på baksiden av halsen, mellom mandlene og stemmen boksen (larynx)", ifølge MedlinePlus. Det er vanligvis forårsaket av et virus, men kan være forårsaket av gruppe A-streptokokker, Corynebacterium, arcanobacterium, Neisseria gonorrhoeae og Chlamydia pneumoniae. Det viktigste symptomet på faryngitt er en sår hals, kombinert med feber, hodepine og hovne lymfeknuter i halsen. Det er behandlet med sengeleie, væsker, vaporizers eller luftfuktere og over-the-counter smertestillende medikamenter. Hvis du har problemer med å puste eller sår hals ikke går bort i et par dager, søke profesjonell hjelp.