Digidexo.com

Hva er APC behandling for Plantar fasciitis?

Hva er APC behandling for Plantar fasciitis?


APC behandling er en banebrytende behandling for kronisk plantar fasciitt, ​​en smertefull betennelse i vev på undersiden av foten. APC, eller autolog blodplatekonsentrat, er avledet fra et pasientens egne blodceller og benyttes for å fremme helbredelse. Mange orthopedists sier selv APC behandling er effektiv, bør pasientene bruke mer konservative tiltak før å utforske dette alternativet.

Historie

Plantar fasciitis er en av de vanligste foten skader som påvirker middelaldrende utøvere og de som tilbringer mye tid på å gå eller stå på jobb. Tradisjonelle konservative behandlinger for plantar fasciitis kan omfatte skreddersydd tøyningsøvelser, fysioterapi eller kortison injeksjoner. Disse behandlingene er vellykket omtrent 90 prosent av tiden.

Betydning

Pasienter som ikke responderer på annen behandling kan melde deg av APC. Under APC, vil en helsepersonell trekke ut en liten mengde av pasientens blod og spinner den i en sentrifuge, tegning blodplatene ut. Leger deretter injisere blodplater i pasientens fot på skadestedet.

Betraktninger

De blodplater inneholder proteiner som tillater det betente vev for å reparere seg selv på en mye raskere hastighet.

Fordeler

APC behandling ikke krever sykehusinnleggelse; Fotpleie og andre ortopediske spesialister kan utføre prosedyren i sine kontorer. Pasientene trenger ikke masker.

Komplikasjoner

Det er ingen rapporter om eventuelle vesentlige komplikasjoner fra pasienter som har gjennomgått APC behandling for plantar fasciitt.