Digidexo.com

Fibromyalgi og økt risiko for nevropatiske smerter i Kjemoterapi

Fibromyalgi og økt risiko for nevropatiske smerter i Kjemoterapi


Fibromyalgi er en kompleks sykdom hvis årsakene er ukjent. En behandling for mange typer kreft er administrasjonen av medikamenter giftig for kreftceller, kalt kjemoterapi. En person med fibromyalgi kan utvikle kreft og gjennomgår cellegiftbehandling.

Fibromyalgi

Inntil for få år siden mange leger mente at denne sykdommen, som hovedsakelig finnes i kvinner, var psykologisk respons. Fordi lab eller imaging tester kunne vise noen årsak, disse legene mente det ikke var "ekte".. Nå er fibromyalgi anerkjent som en sykdom med spesifikke symptomer. Den primære symptom, som avgjør diagnosen, er muskelsmerter med definerte ømme punkter. Ømme punkter er flekker, vanligvis rundt nakke, skuldre og korsrygg, som verke i mange måneder eller år. Ømme punkter bli spesielt smertefullt når trykket er brukt til dem.

Ifølge National Institutes of Health, "The soft-tissue smerten ved fibromyalgi er beskrevet som dyp-verkende, utstrålende, gnagende, skyting eller brenning, og spenner fra mild til alvorlig. Fibromyalgi lider tendens til å våkne opp med smerter i kroppen og stivhet. "

I tillegg til muskelsmerter, personer med fibromyalgi lider av en rekke forskjellige andre symptomer. Noen vil ha mange symptomer som er karakteristiske for sykdommen og noen bare noen få. En delvis liste over spesifikke symptomer inkluderer trøtthet, irritabel tarm syndrom, hukommelse og kognitive vansker, nummenhet og kribling, redusert arbeidstoleranse, søvnforstyrrelser, depresjon og spenning eller migrene

Kreft

Cancer er en sykdom som resulterer fra vekst av celler i det ekstra legeme som danner en masse som kalles en tumor. Celler fra ondartet (kreft) svulster kan invadere nærliggende vev. De kan også bryte ut og spre seg til andre deler av kroppen. Kreft er ikke en sykdom, men mange. De fleste kreftformer er oppkalt etter hvor de skal begynne. For eksempel, brystcancer eller pankreas cancer. Spredningen av kreft fra en hvilken som helst del av kroppen til en annen er kalt metastasering. Behandlingen avhenger av type kreft, hvor det er funnet og hvor mye det har vokst. Behandling planer kan omfatte kirurgi, stråling og / eller kjemoterapi.

Kjemoterapi

Kjemoterapi narkotika, som brukes til å bekjempe kreft, er laget for å drepe raskt voksende celler. Disse stoffene virker på hele kroppen. De kan påvirke sunne, raskt voksende celler også. Den skade på friskt vev kalles bivirkninger. De normale cellene mest sannsynlig å bli påvirket er de som er raskt voksende, for eksempel hår og visse celler i blodet.

Side Effects

Hver person får ikke hver mulig bivirkning av cellegift behandling og noen mennesker får få, om noen. Leger kan foreskrive medisiner for å hindre noen bivirkninger eller lette dem hvis de vises.

Konklusjoner

Noen mennesker med fibromyalgi er mer følsomme for medisiner bivirkninger enn personer uten denne tilstanden. Som et resultat, kan de lider mer smerte forbundet med kjemoterapi. De kan ha å velge mellom risikoen for større alvorlighetsgrad av sine Fibromyalgi symptomer og risiko for kreft som er ukontrollert.