Digidexo.com

Hva du kan forvente etter Lyske brokk kirurgi

Lyske brokk kirurgi er kirurgi for å reparere en brokk i bukveggen av lysken. En lyske brokk kalles også en lyskebrokk. Hvis du har en lyske brokk, buler vev ut av et svakt punkt i bukveggen. Under operasjon, blir dette vevet skyves tilbake igjen.

Typer

Kirurgi alternativer inkluderer åpen kirurgi og laparoskopisk kirurgi, i henhold til American College of Surgeons. Åpen kirurgi innebærer å gjøre et snitt i lysken, flytting av brokk tilbake i magen og forsterke med masker. Laparoskopisk kirurgi krever flere små sting i magen. Kirurgen setter sette inn en laparoscope, som er et rør med et lite videokamera festet, slik at kirurgen å se et forstørret bilde på en dataskjerm mens reparasjonsarbeidet med syntetisk mesh.

Etter kirurgi

Hvis du dona € ™ t har komplikasjoner, vil du sannsynligvis gå hjem samme dag. Hvis du har hatt narkose, kan det påvirke din evne til å kjøre bil i to til tre dager.

Aktivitet

Etter operasjonen, bør du gjenoppta aktiviteten gradvis, i henhold til American College of Surgeons. Hvis du hadde laparoskopisk kirurgi, gjenoppta full aktivitet i en til to uker. Hvis du hadde åpen kirurgi, gjenoppta aktiviteten i to til tre uker. Dona € ™ t delta i anstrengende aktivitet eller løfte objekter som er mer enn 10 pounds i minst to uker.

Wound Care

Noen drenering fra snittet er normalt. Men hvis såret eller bandasje er dynket med blod, ring din kirurg. Arret vil gro i fire til seks uker.

Mulige komplikasjoner

Mulige komplikasjoner omfatter infeksjon, blære skade, hevelse i testiklene og retur av brokk. Det er en høyere risiko for komplikasjoner hvis brokk strekker seg inn i pungen. Ring legen din dersom du har feber høyere enn 101 grader Fahrenheit eller hvis du har frysninger, sterke smerter eller overflødig drenering fra såret.