Digidexo.com

Hvordan Definere Allied Health

I de siste tiårene, med fremveksten av mer sofistikerte metoder for medisinsk diagnose og behandling prosedyrer, har det vært en økende etterspørsel etter eksperter opplært i spesialiserte felt av medisinsk behandling for å levere helsetjenester til publikum. De fleste av de fagfolk som arbeider innen helsevesenet er ikke leger eller sykepleiere, men er andre høyt utdannede spesialister. Likevel offentlig bevissthet om hvem alliert helsearbeidere er og hva de gjør er fortsatt uklart. Helsepersonell forbrukerne kan bedre definere betydningen av alliert helse ved å bedømme flere avgjørende faktorer.

Bruksanvisning

•  Identifiser kategorier av tverrfaglig helsepersonell. De grunnleggende grupper av helsepersonell omfatter leger, sykepleiere og annet helsepersonell. Mange typer helsetjenester yrker, yrker, og yrker faller innenfor allierte helse kategori (se Ressurser nedenfor). Ifølge National Healthcareer Association (NHA), yrker i helsesektoren fortsette å være det raskest voksende segmentet av landets arbeidsmarked. Trenden forventes å fortsette som den amerikanske befolkningen eldes.

Tenk bidragene som tverrfaglig helsepersonell og tjenestene de leverer gjøre til helsetjenester. Skille ikke-lege alliert helsepersonell fra de fagfolk som praktiserer medisin, sykepleie, podiatry og tannbehandling. Helsearbeidere som ikke er leger eller sykepleiere er medlemmer av allierte helse yrke. Medisinske teknikere eller teknologer og kliniske rehabilitering terapeuter er eksempler på allierte helsearbeidere. Allierte helsepersonell er svært dyktige helsearbeidere, mange av dem er klinisk personell som er spesialister på sine felt. I likhet med andre fagfolk, allierte helsearbeidere som kreves for å møte trening og pedagogiske standarder, i tillegg til å skaffe staten og / eller nasjonal sertifisering og akkreditering, lisensstatusen, og videreutdanning studiepoeng. Akkrediteringsprosesser sette faglige standarder for arbeidere i de ulike feltene i alliert helse. Målet med disse standardene er å forbedre kvaliteten på pasientbehandlingen ved å sikre at allierte helsepersonell er kompetent og kvalifisert i deres spesifikke kompetanseområder.

Finn ut om et bestemt felt av alliert helse fokuserer på pasientens omsorg fagområder som ikke er relatert til leger eller sykepleier. Selv uten å være en lege eller sykepleier, tverrfaglig helsepersonell er i stand til å levere høy kvalitet pasient omsorgstjenester som gir for forebygging og behandling av sykdommer og skader, der målet er å holde folk friske.

Etablere om fagfolk som arbeider i et område av alliert helse gi direkte pasientbehandling. Allierte helsepersonell bistå annet helsepersonell i vurdering og behandling av sykdomsprosesser. Posisjoner i den allierte helse industrien krever fagfolk som er opplært og kvalifisert til å gi en rekke diagnostisk, behandlende, teknisk, rehabiliterende, og andre støttetjenester som de jobber med andre som en del av en helsevesenet team.

Finn ut hvis feltet ansetter kvalifiserte allierte helsepersonell til å praktisere sine yrker. I mange situasjoner, tverrfaglig helsepersonell er nå ansvarlig for å utføre sine tjenester uavhengig med minimal eller ingen tilsyn av lege. Men allierte helsearbeidere også fungere som en del av en helsevesenet team, og derfor må samarbeide med andre medisinske fagfolk i å gi omsorg til pasienter. Effektive helsetjenester bære samarbeid mellom tverrfaglig helsepersonell og pasientens behandlende lege. Allierte helsearbeidere holde klinikere informert om pasientens fremgang og respons på behandling. Akkurat det samme som i andre yrker, yrker som utgjør feltet av allierte helse krever at fagfolk i samsvar med restriksjoner og reguleringer lover pålagt av deres spesielle lisensiering kroppen.

Tips og advarsler

  • Eksempler på tverrfaglig helsepersonell inkluderer radiologi teknikere, respiratoriske terapeuter, phlebotomists, kirurgiske teknologer, logopeder, ernæringsfysiologer, medisinske assistenter, kliniske psykologer, fysiske og ergoterapeuter, ambulansepersonell og medisinsk transcriptionists å nevne bare noen få.