Digidexo.com

Holistisk Nutrition Diet

Holistisk Nutrition Diet


Holistisk ernæring er opptatt av å integrere kropp, sinn og ånd innen ernæring praksis. Opprette en diett plan basert på en helhetlig synspunkt innebærer å balansere disse ulike aspekter på en måte som best tjener den enkeltes ernæringsbehov. Alder, kjønn, aktivitetsnivå, livsstil og vekt alle påvirke dannelsen av en helhetlig diett plan for å være mest gunstig for den enkelte.

Mat

Mat er den viktigste komponenten i et helhetlig kosthold og bør være balansert i henhold til typer, smaker og ernæringsmessige fordeler. Økologisk mat og lokal mat blir ofte valgt fordi de ikke har blitt genetisk endret eller sprøytes med plantevernmidler. Dette bidrar til å holde usunne kjemikalier og hormoner ut av kroppen som kan føre til en ubalanse. En rekke av hele korn, fargerike grønnsaker, magre proteinkilder og meieriprodukter bør spises daglig.

Balanse

Et bredt utvalg av matvarer bør velges når du følger en helhetlig diett plan. Dette betyr et utvalg av hele korn som brun ris, quinoa, hvete bær, teff og hirse. Grønnsaker bør velges basert på en regnbue av farger, viktigst mørk grønn, oransje, gul og rød. Utforske nye smakskombinasjoner når matlaging måltider for å markere ferske råvarer, helkorn og magre proteiner. Bønner, nøtter og frø bør utgjøre en del av den samlede protein mens rødt kjøtt bør holdes på et minimum.

Fordøyelse

God fordøyelse er en integrert del av en helhetlig diett plan. Dette betyr å få nok friske probiotika fra kilder som yoghurt og miso til rette for produktive bakterier i fordøyelseskanalen. Får nok fiber er også avgjørende for sunn fordøyelse, som finnes i hele korn, hele frukter og grønnsaker. Den menneskelige kroppen fordøyer hele matvarer bedre enn mat som har blitt behandlet, så husk dette når du oppretter en helhetlig diett plan.

Tilpassing

Holistisk ernæring eksperter tror at hver person er unik og bør ha en diett opprettet basert på deres individuelle behov. Møte med en holistisk ernæring konsulent er nyttig som hun vil spørre mange spørsmål og skreddersy en diett plan spesielt for den enkelte. En lege kan også hjelpe komme opp med en helhetlig diett plan basert på individuelle behov hvis en helhetlig næringskonsulent er ikke tilgjengelig.