Digidexo.com

Bipolar Symptomer

Bipolar Symptomer


Bipolar lidelse er en psykisk tilstand som kan påvirke både menn og kvinner. Ifølge Verdens helseorganisasjon, er det en av de mest invalidiserende sykdommer. Dette stemningslidelse kan drastisk påvirke en persons liv, som krever behandling for å opprettholde stabile stemninger og en normal livsstil.

Identifikasjon

Også referert til som manisk depressiv lidelse, er bipolar lidelse en mental tilstand som dramatisk påvirker en persons humør. For eksempel vil en person med denne lidelsen har perioder med følelsesmessige oppturer, som er referert til som manier, og ekstreme nedturer, som er referert til som depresjoner. Ifølge Mayo Clinic, mer enn 2 millioner voksne lider av bipolar lidelse i USA alene. Tilstanden kan begynne i barndommen.

Effekter

Det finnes fire typer symptomer på bipolar lidelse. Den første type er referert til som mani, noe som fører til en person for å føle altfor god og energisk og, i noen tilfeller, irritabel og rastløse. Den neste typen symptom er depresjon, noe som fører til følelser av pessimisme og håpløshet. Vanligvis er disse symptomene forstyrre en persons normal funksjon og vare i to uker eller mer. Blandede symptomer bære en kombinasjon av både mani og depressive symptomer, ofte inkludert racing og selvmordstanker. Hypomani kan også forekomme, noe mildere mani symptomer som ikke forstyrrer normal liv og funksjon.

Betydning

Stemninger av bipolar lidelse ofte føre til at berørte person å oppføre seg unormalt. For eksempel under mani en person kan ta fatt på pengeforbruk og erfaring økt seksualdrift og søvnløshet. Hun også kan ha urealistiske oppfatninger om hvem hun er og hva hun kan gjøre. Dårlig dømmekraft er et annet vanlig symptom. En person med bipolar lidelse kan misbruke narkotika og alkohol og overforbruk sove medisiner. Personer med denne lidelsen ofte benekte at deres oppførsel er et problem.

Forebygging / løsning

Behandling av bipolar lidelse omfatter typisk medikamenter utformet for å stabilisere humøret, slik som litium. Noen ganger psykoterapi brukes til å hjelpe pasienten å takle tilstanden og bivirkninger av stemningsstabiliserende. I noen tilfeller, leger også foreskrive antidepressiva.

Time Frame

Personer med bipolar lidelse vanligvis krever langsiktig og kontinuerlig behandling med metoder som kan endre seg i løpet av sykdommen. Ifølge National Institute of Mental Health, kan en person bli diagnostisert med hurtig-sykling bipolar lidelse hvis han opplever minst fire episoder av symptomer innen ett år. Rask sykling kan være fraværende når en person er i utgangspunktet diagnostisert, men kan vises senere, noe som krever en endring i behandlingen.