Digidexo.com

Bivirkninger av Botox

Bivirkninger av Botox


Som mange medisiner, har Botox en rekke bivirkninger som varierer fra en person til en annen. Bivirkninger av Botox er sjeldne, minimal, og vanligvis forbigående. De fleste rapporterer ingen bivirkninger i det hele tatt. Les videre for å lære mer om de vanligste bivirkningene av denne populære kosmetisk behandling.

Legemiddelinteraksjoner

Noen bivirkninger til Botox er forårsaket av interaksjon med andre medisiner. Pasienter bør alltid sørge for at deres lege er klar over eventuelle andre medisiner de tar.

Blåmerker og hodepine

Blåmerker rundt injeksjonsstedet er den hyppigst opplevde bivirkning av Botox. Hodepine er en annen vanlig bivirkning. Men begge er midlertidig, løse seg i løpet av noen dager.

Vanskeligheter med å puste eller svelge

Vanskelig med å puste eller svelge resultater fra den muskuløse lammelse som er forårsaket av Botox sprer seg til andre områder av kroppen. Mens sjeldne, kan dette være belastende, og pasienter som opplever disse bivirkningene bør søke behandling umiddelbart.

Tunge øyelokk

Tunge øyelokk er forårsaket av spredning av lammelse fra injeksjonsstedet. Den hengende er bare midlertidig, og vanligvis forsvinner etter en eller to uker. I det ekstreme, både øyelokk og øyenbryn henge ned.

Unngå bivirkninger av Botox

For å unngå lidelse bivirkninger fra Botox-injeksjoner, bør du sørge for at du velger en godt kvalifisert og meget erfaren kosmetisk kirurg. Ikke bruk Botox hvis du er gravid eller har en nevromuskulær sykdom, og unngå å gni området rundt for de tolv timer etter inngrepet injeksjonsstedet.