Digidexo.com

Hva er årsaken til sukker cravings hos diabetikere

Hva er årsaken til sukker cravings hos diabetikere


Sukker er den grunnleggende brensel av celler. Men det betyr ikke at vi må spise sukkerholdige matvarer. Kroppen produserer sukkeret den trenger, kalt glukose, fra alle karbohydrater vi spiser. Men hvis det glukose ikke får til cellene, kan et sug etter sukker føre. Hva forårsaker sukker cravings hos diabetikere er vanligvis ikke lavt blodsukker, men en manglende evne til cellene til å utnytte blodsukkeret. Flere faktorer som fedme, insulinresistens og næringsmangel forsterke denne tilstanden, over tid fører til utbruddet av diabetes og skape sukker cravings.

Begjær og Karbohydrater

Cravings er kroppens måte å fortelle deg at noe mangler. Hos de fleste mennesker cravings for sukker og andre enkle karbohydrater betyr vanligvis blodsukkeret er for lavt og sine celler blir sultet av drivstoff. Men i en diabetiker, er dette ikke nødvendigvis tilfelle. Diabetes er en sykdom hvor sukker i blodet ikke blir effektivt utnyttet, enten på grunn av utilstrekkelig produksjon av insulin eller insulinresistens. Så, i en diabetiker, blir cellene sultet og suget etter sukker er opprettet, men det kan godt være mer enn nok sukker i blodet allerede som ikke blir brukt.

Insulinresistens

Type 2 diabetikere er utsatt for unormalt høye nivåer av blodsukker fordi de har utviklet en tilstand som kalles insulinresistens. Vanligvis utvikler dette over flere tiår av å spise bearbeidet mat som er høy i karbohydrater. Cellene i legemet bygge opp en toleranse overfor insulin, og høyere nivåer er nødvendig for effektivt å forbrenne blodsukkeret frigjøres fra maten. Til slutt, er den ikke i stand til bukspyttkjertelen for å opprettholde insulinproduksjon ved de nødvendige nivåer. På dette punktet, blodsukkernivået forbli unormalt høy i lange perioder og celler blir sultet.

Fedme

Etter diett, er fedme en av de største faktorer som fører til insulinresistens. Dette er fordi fedme har en tendens til å forårsake leveren for å produsere overflødig glukose fra lagret fett. Den ekstra glukose går inn i blodstrømmen, i tillegg til sukker og enkle karbohydrater absorberes direkte fra kostholdet. Dette overskudd glukose akselererer prosessen som fører til insulinresistens, men ikke alle overvektige personer som til slutt utvikle sykdommen. Likevel er fedme ofte betraktet som et årsaksfaktor for diabetes og sukker cravings som kan resultere.

Næringsmangel

Type 2 diabetikere produsere høye nivåer av insulin som et resultat av deres insulinresistens og vedvarende høye blodsukkernivåer. Dette økt insulinproduksjon i seg selv kan føre til svikt i andre essensielle næringsstoffer, særlig kalsium og magnesium, som er viktig for insulin produksjon og sekresjon. Disse næringsstoffer mangler i sin tur kan føre til mat cravings, som kroppen er utsultet av næringsstoffer den trenger.

Chromium-mangel

En annen sammenheng mellom insulin og utnyttelse av blodsukker er en spesiell kjemisk kalt glukose toleranse faktor, eller GTF, som er avgjørende for riktig funksjon av insulin. I det minste noen insulinresistens er kreditert til en mangel på glukosetoleransefaktor. Kjernen består GTF av treverdig krom. Mange av bearbeidet mat som er knyttet til diabetes er også lav i krom, så økt insulinproduksjon sammen med dårlig kosthold, kan føre til krom-mangel som forsterker insulinresistens og sukker cravings.