Digidexo.com

Positivt og ulemper med tannimplantater

Dental implantater er en av de mest innovative teknikker for å bli utviklet i feltet av tannbehandling. De med manglende tenner ikke lenger å betale for flyttbare proteser eller lider av forlegenhet. De fleste mennesker er ikke i stand til å fortelle forskjellen mellom en naturlig tann og en som har blitt implantert. Selv om mange rave over resultatene av operasjonen, er det noen ned sider.

Hva er tannimplantater?

Dental implantater er individuelle, menneskeskapte tenner, vanligvis konstruert av porselen. Et lite titanstang festet til bunnen av tannen er implantert i pasientens kjeveben, og tjener som en rot eller et anker for å holde tannen på plass. Selv om den implanterte stang er permanent, vil den falske tann festet trenger å bli erstattet i løpet av en 10 til 15 år, på samme måte som en krone eller bro.

Pros av tannimplantater

Tannimplantater kan bidra til å gjenopprette et ungdommelig utseende. I de tilfeller hvor en tann er ekstrahert, tannimplantater også bidra til å holde den umiddelbare bein området fra krymper, holde deg fra å se eldre. For de som bare trenger en tann erstattet - når de tilstøtende tennene er i god stand - et implantat kan brukes i stedet for en bro, som består av tre kroner smeltet sammen. Dette kan forhindre ytterligere prosedyrer på tennene på hver side av utvinningsområdet. De fleste tannimplantater er svært naturlig utseende og føler seg bedre, spesielt når du spiser, i motsetning til proteser og broer.

Ulemper med tannimplantater

Dental implantater krever mange besøk til tannlegen. I tilfelle av en komplikasjon, kunne pasienten forvente regelmessige besøk i flere år. Som med alle operasjoner, kan tannimplantater være smertefullt, og tannlegen må kanskje foreskrive smertestillende medikamenter etter inngrepet. Suksessraten for tannimplantater er bra. Faktisk, er at suksessraten 95 prosent, men tannimplantater kan mislykkes. De som røyker, har ukontrollerte diabetes, eller andre helseplager kan ofte forvente en lavere suksessrate. Andre vanlige hendelser inkluderer infeksjoner og brekker av tannen selv. I sjeldne tilfeller har tannimplantater perforert sinus hulrom eller nerve.

Kostnaden for tannimplantater

For de som er på en fast inntekt, tannimplantater er betydelig dyrere enn gebiss, partials eller faste broer. Fordi prosedyren er ansett som en operasjon, og kan ofte kreve flere besøk, kan kostnadene variere fra $ 850 til $ 3500 per tann. Avhengig av din spesielle dental plan, implantat kirurgi kan eller ikke kan bli dekket.

Hvem kan utføre Dental Implant Surgery?

Foreløpig er tannimplantat kirurgi ikke anerkjent som en spesialitet av American Dental Association. Det finnes godkjente programmer som tilbyr opplæring på dette området for vanlige tannleger. Men oftere, er operasjonene som utføres av enten muntlig kirurger eller periodontists.