Digidexo.com

Hvordan fange de tidlige symptomer på Parkinsons sykdom

Parkinsonâ € ™ s sykdom er en alvorlig tilstand som det ikke finnes noen kur. PD påvirker sentralnervesystemet og svekker din motoriske ferdigheter, tale, og i senere faser, din mental klarhet og fokus. Parkinsonâ € ™ s er vanskelig å diagnostisere, men noen av symptomene kan behandles med medisiner eller kirurgi. Som med noen sykdom, begynner tidlig deteksjon med deg.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på rystelser eller ukontrollerbar risting. Parkinsonâ € ™ s sykdom begynner ofte med subtile rystelser på den ene siden av kroppen. Skjelv i hånd, arm eller ben trenger å bli lagt merke til og nøye overvåket.

Merk langsom bevegelse i frivillige funksjoner. Lider av Parkinsonâ € ™ s sykdom kan ha vanskeligheter med å gå eller utføre enkle oppgaver på grunn av en forsinkelse i overføringen av signaler fra hjernen til musklene, som kan gjøre bevegelse ukontrollert treg.

Se etter tegn på muskelstivhet. Noen lider med Parkinsonâ € ™ s kan ha alvorlig muskelstivhet som kan påvirke lemmer, nakke og bagasjerommet. Alvorlig stivhet i muskler kan gjøre bevegelsen langsom og smertefull.

Ta hensyn til balanse og koordinasjonsproblemer. De med PD kan ha vanskeligheter med å opprettholde sin balanse, holdning og koordinasjon. De kan lene seg fremover eller bakover mens du går, har problemer med å plukke opp sine føtter, eller være ute av stand til å svinge armene som de går.

Note endringer i talen. Parkinsonâ € ™ s lider kan snakke sakte og mykt eller snakke utydelig sin tale.

Se legen din dersom du opplever noen to av de ovennevnte symptomene. Legen din vil undersøke din medisinske historie og utføre tester for å utelukke andre nevrologiske lidelser før de blir i stand til å stille en diagnose av Parkinsonâ € ™ s sykdom.

Tips og advarsler

  • Dona € ™ t bort symptomer. Andre symptomer på Parkinsonâ € ™ s sykdom er forstoppelse, vanskeligheter med å svelge, overdreven svetting, overdreven salivating, inkontinens, demens, depresjon og angst.
  • Det finnes ingen blod eller laboratorieprøver for å diagnostisere Parkinsonâ € ™ s sykdom om legen din kan bestille tester for å se etter narkotika og giftstoffer som kan ligne symptomer på PD.
  • Legen din kan forskrive medisiner eller kirurgi for å lindre noen av symptomene forbundet med Parkinsonâ € ™ s sykdom.
  • Hvis du opplever nye vanskeligheter i tale, bør du kontakte lege for å utelukke muligheten for et slag.