Digidexo.com

Virkningene av Strontium i Diet

Strontium er et grunnstoff som finnes i ulike mineraler. Det er naturlig utbredt i miljøet, og har også forskjellige bruksområder som tilsetningsstoff i dieselen. Strontium kan finnes i luft, jord, støv, overflatevann og grunnvann, planter og dyr. Radioaktive former av strontium er utformet i kjernereaktorer og i løpet av kjernefysiske eksplosjoner, og de ugunstige virkninger av strontium blir konsumert i mat eller vann er fra den radioaktive formen av elementet.

Kilde

Fordi stabil og radioaktivt strontium fall som ørsmå støvpartikler på overflaten vann, planteflater og jord, kan det akkumuleres i mat og drikkevann. Begge typer har en tendens til å hope seg opp i fisk, grønnsaker og husdyr mer enn i andre matkilder. De fleste kosttilskudd strontium resultater fra å spise korn, bladrike grønnsaker og meieriprodukter.

Bone Storage

Kroppen fjerner mest strontium som det gjør andre overflødige mineraler og avfallsstoffer, gjennom svette, urin og avføring. Imidlertid kan noe strontium samle seg på og inne i benet, fordi strontium fungerer som kalsium i kroppen. Hos voksne, strontium vanligvis festes til benet overflate, men et barns utvikling organ kan bruke strontium for å lage ben. Strontium deretter kan lagres i kroppen i årevis. Fordi bein kontinuerlig oppløse celler og erstatte dem med nye celler, mye av strontium trolig elimineres over tid, men noen vil bli gjenbrukt.

Barn Betraktninger

Det er uvanlig å konsumere høye nivåer av strontium. Hvis barn gjør det, kan de oppleve problemer med bein vekst. Imidlertid, hvis de spiser nok kalsium og protein, er dette ikke sannsynlig. Barn som drikker melk, spesielt melk beriket med vitamin D, vil trolig ikke ha bein vekst problemer selv om de spiser en stor mengde stabil strontium.

Radioaktive Effekter på Bone

Betydelige mengder radioaktivt strontium, som andre radioaktivt materiale, er farlig. Når det samler seg på eller inne i benet, kan tilstøtende vev skades av stråling. Dette omfatter benmarg, den primære kilde til blodceller. Stråling kan sterkt redusere både røde og hvite blodlegemer, som oppstår når stråling er bevisst brukt for å ødelegge benmargen hos kreftpasienter. Lave nivåer av røde blodlegemer fører til anemi, og utmattelse, mens lave nivåer av blodplater kan hindre at blod levrer seg skikkelig. Tap av hvite blodceller inhiberer kroppens evne til å bekjempe infeksjonssykdommer.

Kreft

Radioaktivt materiale, inkludert strontium, kan forårsake kreft fordi det skader arvestoffet i cellene. Både Environmental Protection Agency (EPA) og International Agency for Research on Cancer (IARC) har definert radioaktivt strontium som kreftfremkallende for mennesker. US Agency for giftige stoffer og Disease Registry bemerker at individer i en befolkning viste økning i leukemi etter deres vannforsyning ble forurenset av radioaktivt strontium og andre radioaktive materialer fra et kjernefysisk våpen plante. Dette var et område langs Techa-elven i Russland, som begynner på 1940-tallet.