Digidexo.com

Tethered Cord Syndrom

Tethered ledningen syndrom er en nevrologisk lidelse der ryggmargen ikke kan vokse normalt. Ryggmargen strekker seg lenger enn det burde, og dette resulterer i blodkar, nervecelle og nervefiberskade.

Årsaker

Tethered ledningen syndrom er forårsaket av feil utvikling nevralrøret under fosterstadiet og ryggmargsskader med spinal arrdannelse. Myelomycloceles, lipomylomyncelas, dermal sinus traktater og splittede ledningen misdannelser kan også føre til tethered ledningen syndrom.

Symptomer

Symptomer på tethered ledningen syndrom inkluderer tap av styrke, reflekser, følelse eller bruk av beina. Misdannelser av hofter, ben og rygg er vanlige symptomer. Abnormaliteter som misfarging av huden, fettsvulster og hårete flekker av hud over ryggraden er vanlig hos barn.

Diagnose

Diagnosen er oppnådd gjennom røntgen, MRI, og evalueringer av nerver og elektrisk funksjon i ryggraden. Utforskende kirurgi kan også utføres.

Behandling

Kirurgi for å slippe ledningen må gjøres umiddelbart etter diagnose. Kutte nerverøtter er gjort når ledningen ikke kan frigjøres for å lindre smerten fra tethered ledningen syndrom.

Prognose

Nevrologiske og motoriske vansker kan ikke reverseres, men personer med tethered ledningen syndrom står overfor en normal levealder med behandling.