Digidexo.com

Hvordan Test for Chronic Fatigue Syndrome

Alle føler kjøre ned på et tidspunkt, men litt av resten er vanligvis nok til å gjenopprette tidligere energinivå. Personer som lider av kronisk utmattelsessyndrom, men kan ikke synes å komme seg fra den slitne følelsen. Mer frustrerende er det faktum at det er ingen enkel test for å diagnostisere sykdommen, og ingen klar årsak til utbruddet sitt. De må arbeide med sin lege for å finne den underliggende årsaken til deres utmattelse.

Bruksanvisning

•  Bestem utbruddet av trøtthet. Å diagnostisere utmattelse som kronisk utmattelsessyndrom, må den ha vart konsekvent i minst seks måneder med ingen lindring fra sengeleie.

•  Vurder alvorlighetsgraden. Kronisk utmattelsessyndrom er utover en liten bit av tretthet. Utmattelsen må være alvorlig nok til å begrense normal aktivitet med minst 50 prosent. En annen måte å vurdere dette på er å finne ut om du blir alvorlig utmattet med mindre enn halvparten av energien satt videre som før sykdommen. Hvis du vanligvis var utmattet etter en times gange og er nå sterkt utmattet etter bare 20 minutter eller så, kan det hende du har kronisk utmattelsessyndrom.

utelukke eventuelle andre årsaker. Det er ingen definitive test for kronisk utmattelsessyndrom, så legen må utelukke alle andre mulige årsaker til trøtthet, før du kommer til et kronisk utmattelsessyndrom diagnose. Disse årsaken inkluderer, men er ikke begrenset til, infeksjoner, autoimmune lidelser, hypotyreose eller andre endokrine sykdommer, sykdommer som hjerte, nyre eller leversykdom og narkotikaavhengighet eller interaksjoner.

Få en blodprøve. Selv om det ikke er noen definitive tester for kronisk tretthetssyndrom, det er mistanke om at det kan være forbundet med Epstein-Barr-virus eller humant herpes virus-6 (HHV-6). Mens en positiv blodprøve for en av disse to virusene ikke nødvendigvis diagnostisere kronisk utmattelsessyndrom, kan resultatene sammen med andre symptomer og faktorer føre til en diagnose.

Ha tålmodighet og insistering. Selv om kontinuerlig utmattelse er frustrerende og vanskeliggjør hverdagen, prosessen med å diagnostisere kronisk utmattelsessyndrom er en engasjert en.