Digidexo.com

Hva er noen botemidler for Peeling Labia?

Peeling av huden på kjønnsleppene er forårsaket av en tilstand som kalles lichen sclerosus. Lichen sclerosus er en kronisk, inflammatorisk hudsykdom. Det kan påvirke menn, kvinner og barn, men er mest vanlig hos kvinner, ifølge Steadyhealth.com.

Licehn sclerosus

Lichen sclerosus generelt retter seg mot det ytre genitalia, vulva eller anal området. Kvinner som er post-menopausale ofte har denne tilstanden.

Slik ser det ut

Små, hvite flekker når betingelsen første manifesterer. Disse områdene blir glatt og skinnende. Flekkene blir til større flekker etter som huden tynner og crinkles. Huden tårer og skreller enkelt som et resultat. Lilla eller rød misfarging kan oppstå på grunn av blødning innsiden av huden.

Utfallet

I alvorlige tilfeller kan denne tilstanden føre til arrdannelse som resulterer i de indre leppene til vulva krymper og forsvinner. Klitoris kan dekkes med arrvev og skjedeåpningen smalner.

Symptomer

Kløe kan være det eneste symptom på lichen sclerosus. Men hvis du har en alvorlig sak, blødning, rive og blemmer forårsaket ved å gni huden kan resultere i smerter. Smertefulle blåmerker og sår kan også føre hvis du klø området. Vannlating, stramme klær og samleie kan alle være ubehagelig.

Kortikosteroider

Noen ganger denne tilstanden går bort av seg selv, men det er best å ha behandlet det med en lege, fordi det kan føre til arrdannelse hvis ubehandlet. Ultra-sterke topikale kortikosteroider brukes til å behandle lichen sclerosus. Du må bruke kremen i en lengre periode for å gjenopprette hudens normale styrke og tekstur, og for å hindre at lesjoner fra reaktivere. Behandling ikke reversere noen arrdannelse. Ulempen med å bruke den ultra-potent kortikosteroid krem ​​eller salver er at langvarig bruk kan føre til at huden blir rød, vokse tynnere og gjøre deg mer utsatt for strekkmerker. Det kan også disponere kvinner til gjær infeksjoner.

Hva er Out, Hva er i

Testosteron krem ​​og salve brukes til å være medisin av valget for denne tilstanden, men det er ikke lenger i favør fordi det fører til maskuline egenskaper. Progesteron krem ​​ble en gang brukt til å behandle denne tilstanden, men det viste seg ikke å være effektive. Vitamin A medisiner, inkludert Retin A (retinoider) kan brukes av de som ikke kan tolerere kortikosteroid krem.

Eksperimentell Drug

Et steroid-free salve som heter takrolimus (Protopic) blir brukt til å behandle denne tilstanden.

Komplikasjoner

Hvis en kvinne har en infeksjon, lavt østrogennivå eller en allergi mot medisiner, kan dette hindre at symptomer fra klarne opp. Du kan ende opp med å behandle disse symptomene, samt de originale.

Biopsi

Ifølge Merck.com, kan diagnose gjøres ved å vise det infiserte området. Imidlertid kan en biopsi gjøres hvis problemet ikke er løst etter at du bruker hydrokortison krem. Hvis området er sårdannelse eller jevning, er det spesielt viktig at en biopsi utføres fordi lichen sclerosus er en forløper til plateepitelkarsinom.