Digidexo.com

Hvordan behandle tarmkreft

Tarmkreft, eller tykktarmskreft som det er mer kjent, har en rekke behandlingstilbud. Det er en kreft i enten tarmen eller endetarmen, som til sammen danner tykktarmen. Den type behandling for tarmkreft avhenger av stadium av kreft, samt din alder og generelle helse. Kjenne dine valg på forhånd vil bidra til å forberede deg når den tid kommer til å diskutere dem med legen din.

Bruksanvisning

Surgery. Dette er den mest vanlige form for behandling for kreft i tarmen, og det er tre typer av operasjoner som kan utføres. En polypektomi innebærer å fjerne eventuelle kreft polypper på tykktarmen eller endetarmen. En laporoscopy bruker en tent rør festet til et kamera som er satt inn gjennom små innsnitt i veggen av magen. Et kolon og rektum reseksjon innebærer kirurgisk fjerne alle kreft deler av tykktarmen og endetarmen, og deretter koble den sunne områder. Vanligvis, når en hvilken som helst kirurgisk prosedyre utføres for å fjerne kreften, legen vil også fjerne et lite område av sunt vev, så vel som lymfeknutene, å sikre alle kreftceller blir borte.

Kjemoterapi. Kjemoterapi er en fremgangsmåte for anvendelse av anticancermedikamenter til enten å stoppe delekreftceller helt eller hindre dem fra å reprodusere og spredning. Det er en behandling som kan gis som intravenøs eller tas oralt med piller. Det kan startes før operasjonen er utført for å ødelegge kolorektal kreftceller som brukes i kombinasjon med strålebehandling etter operasjonen for å ødelegge eventuelle gjenværende celler eller brukt i tilfeller når kreften blir avansert og begynt å spre seg.

Strålebehandling. Denne metoden bruker høy energi stråler av stråling som er rettet mot organer rammet av tarmkreft. Avhengig av stadium av kreft, og suksessen med andre behandlinger, kan det brukes i kombinasjon med kirurgi og kjemoterapi.

Intern strålebehandling. Ellers referert til som implantat stråling, bruker denne behandlingsmetoden radioaktivt materiale som har blitt plantet og venstre inne i kroppen til å drepe kreftceller.

Brakyterapi. Regnes innovative, er dette en mer avansert form for intern stråling. Det er ansett å være raskere og mer effektivt, fordi det radioaktive materialet er ikke bare plassert i legemet, men i selve svulsten. Ikke bare gjør dette sikre en høyere stråledose på ønsket område, også reduserer det risikoen for å ødelegge det friske vevet rundt kreft i tarmen.

Tips og advarsler

  • Den type behandling som anvendes vil variere avhengig av pasienten og varierer i henhold til stadium av kreft, og suksessen med andre behandlinger. Det kan også avhenge av pasientens alder og generelle helse også.