Digidexo.com

Okulær migrene som en bivirkning av p-piller

Okulær migrene som en bivirkning av p-piller


Okulær migrene er migrene som er forårsaket av innsnevring av blodårer, hindrer blodtilførselen til øyet. Disse typer hodepine kan forårsake midlertidig synstap. Mens skummelt, okulær migrene er som regel ufarlig og sjelden forårsake permanent skade.

Symptomer

Symptomer på okulær migrene er smerter rundt øynene ledsaget av kvalme og oppkast. I noen tilfeller er det en midlertidig periode med nedsatt syn. Okulær migrene kan vare alt fra noen minutter til noen timer.

Orale prevensjonsmidler

P-piller er kjent for å forårsake visse typer migrene hos noen individer. Okulær migrene er ikke noe unntak. Orale prevensjonsmidler er en vanlig trigger for migrene.

Årsaker

Siden utbruddet av okulær migrene er svært sporadisk og inkonsekvent, kan det være vanskelig å finne den egentlige årsaken. Noen studier tyder på at den skyldige er østrogen i p-piller.

Diagnose

Vær sikker på at du faktisk lider av okulær migrene. Se både øyet lege og din gynekolog for å få en definitiv diagnose.

Løsninger

Hvis det blir fastslått at p-piller er årsaken til okulær migrene, være åpen for alternativer. Det er mange barriere prevensjonsmetoder tilgjengelig som er ikke-hormonell. Dersom det er hensiktsmessig, kan progestin-only piller være et alternativ. Diskutere alternativer med legen din slik at du kan foreta en informert beslutning.