Digidexo.com

De beste måtene å rense vann i store mengder

De beste måtene å rense vann i store mengder


Hvordan nettopp du trenger for å rense vann avhenger av hva du har tenkt å bruke det til. Mest vanlig er imidlertid behov for råvann som skal renses for å drikke, noe som betyr at fjerning av partikler, tungmetaller, og biologiske forurensninger som bakterier og virus. Du kan skalere mange rensemetoder opp eller ned for ulike mengder vann.

Mekanisk filtrering

Mekaniske metoder for filtrering fysisk sile ut bakterier og andre forurensninger fra vann. Den beste mekaniske filtreringsmetode er omvendt osmose, men dette filter produserer store mengder av avfallsvann. Andre mekaniske filtre bruker porøse plater for å sile ut partikler og bakterier. En annen metode er å bruke et dypt lag av sand. Vann passerer gjennom og større forurenser er fanget i sanden. Dette fjerner ikke biologisk forurensning.

Aktivert Carbon

Å øke sandfiltre og å bidra til å fjerne tungmetaller samt biologiske forurenser, kan du legge aktivert karbon eller kull til den mekaniske filter. For eksempel, i et sandfilter, et sjikt av aktivert karbon under sanden bidrar gi fordelene ved begge materialer. Granulert aktivert karbon (GAC) er en vanlig komponent i filtreringssystemer for rensing av husholdningsvann.

Klor

Tillegg av visse kjemikalier drepe biologiske agenter i vannet, men ikke fjerne tungmetaller og giftstoffer. En kjent kjemisk tilsetningsstoff er klor. Du kan bruke klor til å rense forurenset vann i både små og større mengder. Legg 1/2 ts. av blekemiddel til 5 liter råvann for å gjøre det trygt å drikke. Du kan skalere denne målingen opp til større mengder vann. Én liter klor behandler rundt 3800 liter råvann.

Jod

Jod er et annet kjemikalie som sanitizes vann. Imidlertid bør denne metoden ikke brukes hvis du er gravid, har en allergi mot jod, eller en skjoldbrusk tilstand. Det er jodtabletter som brukes av turgåere og bobiler, men en annen metode er å bruke en jod tinktur. Tinkturer er tilgjengelig på de fleste dagligvarebutikker som 2% jod med alkohol og vann. Fem dråper jod sanitizes en liter vann i ca 15 minutter. Oppskalering, 1 ts. jod tinktur behandler rundt 90 liter vann.

Ultrafiolett lys

Ultrafiolett lys dreper levende ting i vannet, inkludert virus. Siden det ikke fjerner partikler, er det en god ide å bruke mekanisk filtrering først. Det er ultrafiolette filtre tilgjengelig for bruk i hjemmet akvarier. En vannpumpe beveger vannet gjennom filteret, som bruker en sterkt ultrafiolett lys inne i et rør for å drepe organismene. Frekvensen av vann gjennom filteret avhenger helt av filter du bruker, og er oppført i produsentens anvisninger.