Digidexo.com

Om Cryptic Tonsil Removal

Om Cryptic Tonsil Removal


Mandlene, som er det lymfatiske vev på baksiden av halsen, inneholder lommer også kjent som krypter. Når disse krypter bli infisert med bateria, slim eller døde cellevevet, kan mandlene være problematisk og kan trenge å bli kirurgisk behandlet eller fjernes.

Tegn på Cryptic Mandlene

Mandlene inneholder sprekker fylt med hvit, grå eller gule steiner (også kjent som tonsilloliths) kan være belastende. Du kan legge merke til steinene selv når du ser i speilet, eller du kan hoste opp steinene når de komme ut av stilling. Dårlig ånde og kronisk sår hals er flere tegn på kryptiske mandlene som kan trenge å bli behandlet eller fjernes.

Fjerne Stones Yourself

Ett alternativ er å fjerne steinene selv, ved hjelp av en enhet som en vannoppsug eller forsiktig med en ren, vasket finger eller en q-tip for å fjerne steiner fra krypter i mandlene. Men det er viktig ikke å skade omliggende vev eller introdusere bateria i halsen når du gjør dette. Ofte mandel steiner vil falle ut på egenhånd.

Se din lege

Hvis mandel steiner blir spesielt plagsomme, eller hvis de er store eller forårsaker pusteproblemer, swalling problemer eller smerte, er det tilrådelig å oppsøke lege. De kryptiske mandlene vil bli vurdert, og mandel steiner kan fjernes ved hjelp av en lokal bedøvelse.

Mandlene

Sjelden er mandlene indisert for kryptiske mandlene. Imidlertid, i alvorlige tilfeller en fullstendig mandlene kan utføres, noe som fjernet hele tonsil struktur. Prosedyren er smertefullt og krever narkose og en betydelig utvinning perioden, noe som er lengre for voksne.

Risiko og fordeler

Mandlene kan innebære blødning, infeksjon, smerte og postoperative komplikasjoner. Men når tonsills er fjernet, det er fordelen av aldri å måtte bekymre seg om de plagsomme mandel steiner utvikler seg i krypter og livskvalitet problemer som halitosis, ubehag og følelse av fremmedlegeme er vesentlig forbedret.