Digidexo.com

Hvor effektiv er den Ortho Evra Patch?

Effektiviteten av Ortho Evra patch når det brukes som foreskrevet er bedre enn 99 prosent, som er på linje med andre hormonelle prevensjonsmetoder som p-piller. I praksis skjønt, noen kvinner har problemer med å huske å ta piller hver dag, og så effektiviteten sats for p-piller faller litt. Derimot, er oppdateringen erstattes bare en gang i uken, så det praktiske og mangel på oppstyr kan gjøre lappen mer effektivt enn piller for noen individer. Men dette lettere kommer med betydelig økt alvorlig helserisiko.

Funksjon

Den Ortho Evra patch, i likhet med p-piller, inneholder to typer progestin - en syntetisk form for progesteron - og østrogen. Men i motsetning til p-piller, leverer lappen hormoner gjennom huden heller enn muntlig. Østrogen i plasteret hindrer eggløsning ved mimicing de høye østrogennivåer av svangerskapet. De progestiner videre kontrollere fruktbarhet syklusen ved å endre cervikale slimete slik at sæden ikke kan passere gjennom og hindrer endometrium fra å bli klar for implantering av et befruktet egg.

Funksjoner

Plasteret er slitt kontinuerlig og erstattet ukentlig. Det kan legges på setemuskelen, mage, ikke-fet område av den øvre torso eller på overarmen. Plasteret skal settes på ren hud som er fri for kremer og pulver og fri for irritasjoner, skrubbsår eller utslett. I løpet av en uke hver måned ingen patch er slitt; i løpet av denne uken kvinnen vil ha henne menstruasjon.

Effekter

Å forbli effektiv, må den Ortho Evra patch endres hver syvende dag, nøyaktig som anvist. Ikke mer enn syv dager bør gå under "no patch" periode av kvinnens syklus før den neste oppdateringen er brukt. Dessuten må plasteret forblir fast festet til huden, slik at leveringen av hormoner er konsekvent.

Betraktninger

Hvis en patch endring eller patch reapplication er forsinket, eller hvis plasteret formodning løsne for en betydelig periode, tilbake opp prevensjon som kondom eller pessar, pluss et sæddrepende middel, må brukes for severeal dager for å forhindre graviditet. En kvinne bør konsultere sin lege for presise instruksjoner.

Advarsel

Risiko forbundet med bruk av Ortho Evra patch er lik de av p-piller. Men fordi lappen leverer omtrent 60 prosent mer østrogen for brukeren enn p-piller, er forekomsten av disse bivirkningene betydelig høyere. Spesifikt, hjerteinfarkt, blodpropp og visse kreftformer forekommer oftere hos kvinner som bruker lappen. Røyking øker denne risikoen. Skaperne av Ortho Evra patch anbefaler at kvinner med en personlig eller familie historie av disse problemene og kvinner som røyker ikke bør bruke plasteret.