Digidexo.com

Hvordan er MRSA overføres?

Årsak

MSRA er en stamme av staph infeksjon kjent for å motstå et bredt utvalg av antibiotika. Den MSRA belastning, og andre staph bakteriestammer, er tilstede "på huden eller i nesen av omtrent en tredjedel av befolkningen", men er generelt mindre ufarlig bakteriene når et åpent sår og tillates å fester. Men vanligvis ikke-truende til en generelt sunn person, kan en MSRA staph infeksjon ha alvorlige effekter på individ med et svekket immunsystem.

Transmission

Overføringen av MSRA forekommer på en av to måter - kontakt med en kolonisert bærer (noen bærer infeksjon på huden, men ikke personlig infisert), og kontakt med en infisert objekt - klær og lignende overflater. Sårbare områder av kroppen for overføring av MSRA inkludere "kutt, skrubbsår eller andre hud feil som psoriasis (en kronisk hudsykdom med tørre flekker, rødhet og skjellete hud)". MSRA trenger langvarig tilgang til blodet å ruge.

Inkubasjon og Symptomer

Mye er usikkert hvorfor inkubasjonstiden varierer mellom tilfeller av infeksjon, men inkubasjonstiden for MSRA generelt vare ca 1 til 10 dager og er "antas å avhenge av hvordan pasienten ble smittet av sykdommen". De dramatiske variasjoner i inkubasjonstider og fremveksten av symptomer blader gir medisinsk faglig ikke tid linje å gå etter med hensyn til når neste utbrudd vil skje - eller hvis det allerede har spredd seg. Den ubestemt Inkubasjonstiden gnister ofte raske ut pauser på MSRA i "nært hold slik som sykehus, skoler og sovesaler, fordi da noen viser symptomer, sykdommen har allerede hatt muligheten til å spre".