Digidexo.com

Tegn og symptomer på UVI hos kvinner

Tegn og symptomer på UVI hos kvinner


Urinveisinfeksjoner (UVI) kan være felles forekomster i noen kvinner. Ifølge The University of Maryland Medical Center bakterier som forårsaker infeksjonen er ti ganger vanligere hos kvinner enn hos menn. En UTI kan forårsake symptomer som kan ligne andre forhold, og dette kan føre til et etterslep søker i medisinsk behandling. Derfor vier oppmerksomhet til noen tegn eller symptomer i begynnelsen kan redde deg fra en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Frysninger og feber

I alvorlige tilfeller av UTI frysninger og feber vil skje. Noen mennesker feilaktig tror at de har et tilfelle av influensa eller en kald og prøve å behandle seg selv med over-the-counter medisiner. Dette gjør det mulig for UTI å forverre og i noen tilfeller kan det føre til en infeksjon i urinblæren, og hospitalisering kan være nødvendig for å full behandle tilstanden.

Illeluktende urin

Sterk eller illeluktende urin er en viktig symptom på en urinveisinfeksjon. Mange ganger, er dette observert før noen andre tegn eller symptomer. Lukten vil være den sterkeste i morgenens første urin. Det vil vanligvis være mindre stygg luktende i løpet av dagen, men kan likevel være merkbar for noen. Noen mennesker har en tendens til å gi det ut eller ikke tror lukten kommer fra dem. Men sammen med en stygg lukt urinen vises også mørke i fargen og kan også være overskyet.

Følelse av at det haster

En følelse av at det haster eller et behov for å gå ofte på do er også et viktig tegn på at du kan ha en UTI. Ofte den personen kan gå på do og da kunne utvise bare en liten mengde urin. Personen kan føle en smerte og trykk i blæren og da dette forverrer situasjonen kan eskalere til inkontinens.

Urinering på selv

Tilfeldigvis urinering på seg selv er også en advarsel tegn på at du kan ha en UTI. Dette kan være forårsaket av den svekkelse av muskler og inflammasjon på grunn av infeksjonen. Mange mennesker føler et tap av kontroll med sin blære. Noen mener at dette er på grunn av den økte haster de opplever. Imidlertid er den eneste måten å kurere dette symptomet å søke medisinsk behandling og starte antibiotika.

Smerte under sex

Nettstedet for Family Doctor rapporterer at mange kvinner som lider av UTI-er vil også ha smerter under samleie. Smerten er forårsaket av traumatisk handling av sex i seg selv. Mannens penis vil gni mot kvinnens urinrør forårsaker økt irritasjon til en allerede smertefulle området av kvinnens kropp. Smertene kan bli så alvorlig at noen kvinner feilaktig tror at de har en seksuelt overførbar sykdom.