Digidexo.com

Hva er brystet lunger?

Hva er brystet lunger?


Brystet lunger er opphopning av overflødig væske og slim i lungene. En person som lider av brystet lunger kan oppleve hoste, brystsmerter og pustevansker. Alvorlig brystet lunger er hørbar og kan høres som et knitrende i brystet. Brystet lunger kan være forårsaket av post-nasal drypp, bronkitt eller lungebetennelse. Behandlingen kan kreve reseptbelagte legemidler, over-the-counter medisiner og hjem rettsmidler.

Postnasal drypp

Postnasal drypp er en opphopning av slim i bihulene som drypper inn på baksiden av halsen. Hvis slimet ikke resulterer i en produktiv hoste, kan slimet gli ned i lungene og forårsake brystet lunger. Ta en over-the-counter slimløsende skal avlaste brystet lunger ved forårsaker mucus å bli tynn og lettere å hoste opp. Siden postnasal drypp er ofte forårsaket av allergi, bør ta allergi medisiner forhindre fremtidige brystet lunger.

Bronkitt

Bronkitt er en betennelse i slimhinnen i bronkiene. Bronkitt enten er forårsaket av forkjølelsesvirus eller ved bakteriell respiratorisk infeksjon. Den primære symptom på bronkitt er brystet lunger med en hoste som produserer grønn slim. Bakteriell bronkitt kan behandles med foreskrevet antibiotika, og brystet lunger bør rydde opp i to til fem dager. Viral bronkitt kan ikke behandles med antibiotika, og brystet congestion vil måtte behandles symptomatisk.

Lungebetennelse

Lungebetennelse er en betennelse i lungene forårsaket av bakteriell, viral eller soppinfeksjon. Symptomer på lungebetennelse kan etterligne en alvorlig influensa med feber, smerter, nedsatt appetitt og brystet lunger. Sterke smerter når du hoster kan være en komplikasjon av lungebetennelse. Lungebetennelse vil føre til en hoste som produserer slim, og i alvorlige tilfeller blod. En lungebetennelse diagnose kan bare gjøres av en lege gjennom brystet X-ray. Som bronkitt, kan bakteriell lungebetennelse behandles med antibiotika. Fungal lungebetennelse bør behandles med anti-fungal medisiner. Viral lungebetennelse, men kan ikke behandles med antibiotika, og må få lov til å gå sin gang med behandling av symptomer.

Medisinsk behandling av Chest Congestion

Når du går til legen din, vil ditt blod oksygen nivå evalueres. Hvis blodet ditt inneholder mindre enn 95 prosent oksygen, kan du bli innlagt på sykehus for behandling. Hvis ditt blod oksygennivået er bra, kan du unne deg hjemme. Målet i behandlingen av brystet lunger, uansett årsak, er å tynne ut slimet slik at det kan bli hostet opp lett. Det er to viktige medisiner som kan bidra til å oppnå dette.

Hoste ekspektoranter vil tynne ut slimet slik at det er lettere å hoste opp. Hvis du kjøper din egen, sørg for at du kjøper en slimløsende i motsetning til en suppressant. Suppressants er for tørr hoste uten brystet lunger.

Legen din kan forskrive en Albuterol inhalator. Albuterol er en bronkial dilator. Strekke bronkiene vil tillate mer luft inn i lungene. Dette er spesielt nyttig for lungebetennelse lidende, som det vil gjøre puste mindre smertefull.

Hjem Behandling

Hvis legen bestemmer at sykehusinnleggelse ikke er nødvendig, kan du bli sendt hjem med et par resepter og beskjed om å komme tilbake hvis symptomene forverres. Det er tre hjem behandlinger som gir lindring raskt.

Hydrat kroppen din. Drikke rikelig med klar væske vil hjelpe tynne ut slimet samt holde deg hydrert gjennom sykdommen din.

Bruk en kjølig tåke luftfukter. Bruke destillert vann i en kjølig tåke luftfukter så mye som mulig. Den kjølige tåken vil holde luftveiene tørker ut og holde slim tynn.

Sov med ryggen støttet opp. Å sove i en noe oppreist stilling vil hjelpe deg å ta inn oksygen lettere. Liggende på ryggen din vil føre til at slim for å bosette seg på baksiden av lungene dine hvor du har mindre muskelkontroll.