Digidexo.com

Hva er symptomene på benign prostata sykdom?

Prostatakjertelen ligger like under urinblæren og omgir urinrøret. Kjertelen vokser vanligvis som en mann aldre. Ifølge US National Library of Medicine, prostata problemer er mer sannsynlig hos menn over 50. Benign prostata sykdom, også kjent som benign prostatahyperplasi (BPH), er definert av American Urological Association Foundation som ikke-kreft forstørrelse av prostata. Det er flere symptomer å være klar over om BPH.

Frekvens

Forstørrelse av prostatakjertelen kan føre til at behovet for å urinere ofte. Dette kan ofte som hver time eller to, spesielt om natten.

Trenger

Trykk mot bunnen av blæren kan gi følelsen av å måtte urinere. Mannen kan heller ikke være i stand til å vente en gang trang til å urinere oppstår.

Svak Stream

BPH kan legge et press på urinrøret forårsaker en svak urinstråle. Dette kan føre til en dribling av urin.

Problemer med å starte

Godartet prostata sykdom kan forårsake problemer med å starte strømmen av urin på grunn av press på urinrøret. Mannen kan ha å anstrenge seg for å begynne vannlating.

Urinretensjon

I noen tilfeller prostata kan bli så forstørret at det ikke vannlating kan forekomme. Dette symptomet vil kreve rask legehjelp.