Digidexo.com

Tegn og symptomer på stressinkontinens

Stressinkontinens er den ukontrollert lekkasje av urin som oppstår når du gjør en aktivitet som gjelder press på blæren. Urinlekkasje stopper når aktiviteten opphører. Ifølge Urologi Channel, er stressinkontinens følge av svake bekkenmusklene, som har tillatt blæren å slippe og presse ned mot urinrøret. På grunn av dette fallet, musklene som brukes til å hjelpe din lukkemuskel kontroll urin flow ikke operere så effektivt som de burde.

Hoste og nysing

Mengden av urin lekket under hoste avhengig av alvorlighetsgraden og lengden av hoste og hvor full blæren er når hoste starter. Hvis du har stressinkontinens, kan du også oppleve urinlekkasje når du nyser. Urinen kommer vanligvis ut i et utbrudd, og beløpet kan være lett eller tung.

Trening og Standing Up

Hvis du har stressinkontinens, kan du ofte oppleve urinlekkasje når du trener. Enhver øvelse bevegelse som fører til at du belastningen kan føre til lekkasje, spesielt øvelser som virker på bukmuskulatur. Du kan også lekke urin når du går fra sittende stilling til stående stilling.

Ler

Belly ler tendens til å produsere mer urin lekkasje enn lyset latter eller fnising. Ler legger press på magen, som igjen presser på blæren. Lekkasje stopper når du slutter å le.

Løfte

Urinlekkasje kan oppstå når du løfter gjenstander som bokser, møbler eller et barn. Objektet behøver ikke å være altfor tung for lekkasje til å skje. Hver gang du løfter en gjenstand og bukmuskulatur legge trykk på blæren, kan det oppstå lekkasjer.

Betraktninger

Du kan ha stressinkontinens, men ikke opplever urinlekkasje hver gang du gjør en aktivitet som setter press på blæren. Imidlertid er urinlekkasje mer sannsynlig å oppstå når blæren er full. Lekkasje som forstyrrer dagliglivet bør rapporteres til lege.