Digidexo.com

Hvordan identifisere soppinfeksjoner

Sykdommer i huden eller andre organer som skyldes manipulering og spredning av sopporganismer. Lær å identifisere de ulike typer og hva som forårsaker soppinfeksjoner.

Hvordan identifisere soppinfeksjoner

Sykdommer i huden eller andre organer som skyldes manipulering og spredning av sopporganismer. Infeksjoner variere fra mild og ubemerket til alvorlig og noen ganger dødelig. Soppinfeksjoner kalles også mykoser. Sopp kan også føre til astma og allergi lidelser

To årsaker. Noen sopp er harmløst tilstede hele tiden i områder av kroppen, som for eksempel munn, huden, tarmen, og vagina, men er forhindret fra å multiplisere gjennom konkurranse fra bakterier. Andre sopp behandles som bærer immunsystemet og dets forsvar mot infeksjon. Soppinfeksjoner er mer vanlig og alvorlig i folk som tar langsiktige antibiotika som ødelegger bakterier, og i de som tar legemidler som brukes til å undertrykke immunsystemet. Disse infeksjonene oftere involverer mennesker med en immunsvikt lidelse. Soppinfeksjoner er beskrevet som opportunistisk fordi de dra nytte av offerets senket forsvar. Noen soppinfeksjoner er også mer vanlig hos personer med diabetes mellitus. En varm, fuktig atmosfære oppmuntrer til utvikling av sopp hudinfeksjoner.

Tre typer. Soppinfeksjon kan grovt deles inn i tre kategorier. Den første kategorien er: "overfladiske" infeksjoner slik som de som påvirker huden, håret, neglene, kjønnsorganer, og innsiden av munnen. Den andre kategorien er "underhudsfett" for infeksjoner under huden. Den tredje kategori er "dype" infeksjoner som påvirker indre organer, slik som lunger, lever, ben, lymfeknuter, hjerne, hjerte eller urinveiene. Noen overflatiske infeksjoner er thush, ringorm og fotsopp. Dette er mest vanlig. Thrush infeksjoner er forårsaket av gjær og vanligvis påvirker kjønnsorganer eller innsiden av munnen. Ringorm påvirker områder av kroppen. Subkutane infeksjoner er sjeldne. Den vanligste kalles "sporotrichosis", og kan være forårsaket av forurensning av en skramme. De fleste andre forhold av denne typen forekommer hovedsakelig i tropiske land. Dype infeksjoner sjeldne, men kan være en alvorlig trussel mot folk som har en immunsvikt lidelse eller tar immundempende medisiner. I USA, dype soppinfeksjoner omfatter "aspergillose", "histoplasmosis", "cryptococcosis" og "blastomycosis", alle forårsaket av forskjellige fungi. De soppsporer inn i kroppen ved inhalering inn i lungene. Noen gjær infeksjoner kan også spre seg fra sine vanlige nettsider for å infisere spiserøret, urinveiene og i en rekke andre interne nettsteder.

Enkle parasittiske livsformer, inkludert former, meldugg, gjær, sopp, sopp. Det er mer enn 100 000 forskjellige arter av sopp over hele verden. Av disse er de fleste er enten ufarlig eller positivt gunstig for menneskers helse. Se legen din for å positivt identifisere soppinfeksjoner.