Digidexo.com

Bivirkninger av ekstern stråling

Bivirkninger av ekstern stråling


Fordi mennesker får lave doser av naturlig forekommende stråling i dag-til-dag liv, trenger du vanligvis ikke må seriøst være bekymret for virkningene mindre utsatt for en unormal mengde. Dette forekommer ofte som et resultat av strålingsterapi for behandling av kreft.

Fatigue

Ifølge American Cancer Society, er trøtthet en svært vanlig bivirkning av strålebehandling. Mens utmatting vil generelt avta etter strålebehandling er avsluttet, kreftpasienter ofte finne at utmatting ikke alltid er hjulpet av resten, noe som kan være svært frustrerende for pasienter som blir brukt til å være aktive.

Hudirritasjon

Hudirritasjon vil manifestere seg på samme måte som solbrenthet. Huden rundt området av kroppen som blir utsatt vil trolig bli tørr og kløende og kan begynne å skrelle.

Håravfall

Hårtap, som hudirritasjoner, vil forekomme i området av kroppen utsettes for direkte stråling. For pasienter som får behandling for kreft i eller i nærheten av hodet, kan dramatisk håravfall opp til det punktet av fullstendig skallethet forekomme.

Hvite blodlegemer uttømming

En forholdsvis sjelden bivirkning er en reduksjon i antall hvite blodceller. Siden hvite blodceller er kroppens forsvar mot infeksjoner, kan dette fort bli en farlig situasjon.

Andre kreftformer

Ironisk nok, en av de langsiktige potensielle bivirkninger av stråling for kreftbehandling er kreft selv. Slike kreft kan manifestere seg opp til 10 til 15 år etter den opprinnelige eksponering.