Digidexo.com

Hva er i Tylenol PM?

Tylenol PM er en smertestillende som også fungerer som en søvn hjelpemiddel. Det kan hjelpe deg å sovne når smerter eller hodepine er å gjøre det vanskelig å sove. Tylenol PM er ikke en sovepille. Den brukes for midlertidig lindring av smerte som er ledsaget av søvnløshet.

Ingredienser

Den viktigste ingrediensen i Tylenol PM er paracetamol, et smertestillende. Paracetamol lindrer smerte, hjelper hodepine og reduserer feber. Den andre ingrediensen i Tylenol PM er Diphenhydramine HCl, et antihistamin. Selv om dens viktigste formål er å behandle symptomer på allergi, er dens bivirkning døsighet.

Format

Det finnes en rekke ulike alternativer for hvordan å ta Tylenol PM. Den er tilgjengelig i caplets, geltabs (vanlig og hurtig frigjøring) og vanilje flytende. Alle formater av Tylenol PM er de samme styrke. Hver pille inneholder 500 mg paracetamol og 25 mg difenhydramin HCL. Paracetamol er lik som i en Extra Strength Tylenol og difenhydramin HCL er det samme beløpet du ville finne i en tablett av voksen styrke Benadryl.

Brand

Tylenol PM er et merkenavn, som eies av McNeil-PPC. Ingrediensene i Tylenol PM, paracetamol og difenhydramin HCL, selges generisk under mange merker. De kan kjøpes sammen i lignende "PM" produkter, eller separat som et smertestillende og allergi redusering.

Betraktninger

Tylenol PM er ikke ment for langsiktig bruk. Det er for sporadiske søvnproblemer som oppstår med smerte. Hvis smerte eller søvnløshet vedvarer utover to ukers bruk, se legen din for alternative medisiner. Fordi difenhydramin HCL er et antihistamin og ikke en sovepille, kan det ikke forårsake døsighet for alle.

Advarsel

Både paracetamol og difenhydramin HCL har bivirkninger som kan forverres med utvidet bruk. Overdreven bruk av paracetamol har vært knyttet til leverskade, så hvis det tas regelmessig helsepersonell bør informeres om bruken for å sjekke leverfunksjonen. Difenhydramin HCL bør brukes med forsiktighet hos personer med pusteproblemer, som kronisk bronkitt eller emfysem. Det er heller ikke anbefalt for de med glaukom eller folk som har problemer med vannlating fra en forstørret prostata.