Digidexo.com

Viktige fakta om Flom

Viktige fakta om Flom


Flom er ikke noe å le. Vann --- spesielt mye vann --- kan bli en ekstremt farlig trussel, setter liv i fare. Flom utgjør den vanligste typen av naturkatastrofe hvert eneste år. I 2008, over 2 milliarder dollar i flomskadekrav ble arkivert --- og det var bare i Texas.

Flash Flom

I gjennomsnitt, flom i USA er ansvarlig for flere dødsfall enn noen annen type flom. Denne meget spontan naturkraft kan skje i løpet av mindre enn en dag, og i noen tilfeller mindre enn et par timer. Flommen skyldes kraftig regn, som samler seg raskt inn i lavtliggende områder.

Stay Away From Kjøretøy

Selv om dypt vann kan være fristende å navigere i et kjøretøy, viser statistikken at flere flomrelaterte dødsfall --- om lag 60 prosent, ifølge USA Today --- skje i kjøretøy. Kjøretøy kan lett bli båret bort av vann. Selv to meter vann kan forårsake et redskap for å miste veigrep og begynne å flyte.

Unngå å gå gjennom flomvannet

Ikke bare er biler farlig, men forsøker å navigere farvann solo har ekstrem risiko også. Selv flytter flomvannet så høyt som 6 inches av bakken kan velte en voksen person. Ingen stat er unntatt fra flom som det er vanlig i alle 50 delstater.

Hjem Skade og forsikring

En sentral forståelse om vann er at selv et lite kan forårsake mye skade. Selv en tomme av flomvannet kan forårsake alvorlig skade infrastruktur. Flom premiene gjennomsnittlig $ 300 per år --- som i 2011 --- og gjennomsnittlig $ 100.000 i dekning, ifølge Pvcgov.com. I løpet av en 30-år boliglån, vil en individuell hjemmeeksamen gjennomsnitt en 26 prosent sannsynlighet for å møte en flom.

Andre viktige kilder til Flooding

Et par andre typer av flom er sjeldne, men holder ødeleggende effekter når de oppstår. En type er en tsunami --- slik som 2004 tsunamien, som rammet deler av Indonesia, Thailand og selv India. Tsunamier vanligvis utløse grunn oseaniske jordskjelv. Alternativt kan orkaner --- for eksempel 1900-orkanen i Galveston, som kostet over 8000 liv --- forårsake alvorlige oversvømmelser i kystnære områder.