Digidexo.com

Periodontal sykdom Laser Treatment

I disse dager, tannleger bruker ofte lasere å lyse smil, fikse hull i tennene og reparere tenner. Hvis du har periodontal (tannkjøtt) sykdom, kan du lurer på om lasere kan hjelpe. Her er svaret ikke så entydige. Du kan se annonser for underverkene av laser tyggegummi behandlinger. I kontrast, har store tann organisasjoner som American Academy of Dentistry tatt en mye mer konservativ linje. Her er en titt på anbefalte behandlinger og hvorfor noen tannleger oppfordrer forsiktighet ved bruk av lasere mot periodontal sykdom.

Grunnleggende behandling

The American Academy of Periodontology (AAP) sier at lasere er effektive i behandling av milde tilfeller av tannkjøttsykdom. Skalering og rot plan innebærer å fjerne plakk og bygge opp under tannkjøttet og jevner roten overflaten for å begrense framtidig oppbygging. Denne teknikken kan enkelt og sikkert utføres med en laser, som gir tannlegen eller periodontist har blitt grundig trenet.

Avanserte Behandlinger

En teknikk som kalles Laser-Assisted New Attachment Procedure (LANAP) har blitt brukt til å behandle avansert tannkjøttsykdom og gjenopprette sunt vev. The American Dental Association (ADA) sier at forskning på denne teknikken viser løfte. På denne tiden, men ADA godkjenner ikke LANAP.

Fordeler

Ifølge AAP, laser behandling av tannkjøttsykdom resulterer i mindre blødning og hevelse. Dette reduserer pasientens smerter, og resulterer i en hurtigere utvinning fra den mindre prosedyre.

Forsiktig

Vellykket laserbehandling innebærer å sette bølgelengder og effektnivåer. Feilinnstillinger kan skade tannkjøttet. Spør din tannlege leverandør om hans trening og erfaring før noen laser prosedyren.

Anbefalinger

The AAP støtter bruk av lasere i skalering og rot planing. Både AAP og ADA forsiktig at laser teknikker er ikke mer effektivt enn tradisjonell kirurgi i andre behandlinger for tannkjøttsykdom. Forskning fortsetter inn i bruk av laser i periodonti.