Digidexo.com

Naturlige måter å øke Serotonin & Reduser Hodepine

Symptomer på depresjon forårsaket av lavt serotonin kan inkludere følelser av tristhet, håpløshet og skyldfølelse. Det er også fysiske symptomer som hodepine, følelse av tretthet og muskelsmerter. Noen av disse symptomene kan lindres ved naturlig øke serotonin-nivå ved å endre kostholdet ditt, trene og lysterapi.

Diet

Ifølge artikkelen "Naturlige måter å øke serotoninnivået og bekjempe depresjon nivåer i kvinner," serotonin er et signalstoff som påvirker humøret. Forskere mener at lave nivåer av serotonin bidra til depresjon. Serotonin er funnet i hjernen, magen og i blodet, noe som forklarer hvorfor noen matvarer (spesielt tunge karbohydrater som pasta og poteter) gjøre oss glade umiddelbart etter inntak. Men, forbrukes i overkant disse matvarene kan også føre til vektøkning. I stedet spiser black-eyed peas, valnøtter, mandler, gresskar og sesamfrø, og sveitsiske og cheddar oster. Med heving i humør, gitt nok tid bør du også oppdage en reduksjon i hodepine og tretthet.

Trening

Forskning har lenge vist at trening forbedrer humøret ved å heve serotoninnivået. Begynn i det små ved å gå i 20 til 30 minutter tre ganger i uken. Hvis du liker sport, kan du prøve å gjøre det aktivitet tre til fire ganger i uken. Forplikte deg til å trene i minst to uker for å se om humøret blir bedre og hodepine avta.

Lysterapi

Lysterapi er en annen naturlig måte å øke serotonin, heve humøret og redusere hodepine. Den MayoClinic.com nettside beskriver lysterapi som "en måte å behandle værsyke, depresjon og enkelte andre forhold ved eksponering for sterkt kunstig lys." Lysterapi (også kalt fototerapi eller lysterapi) tilbakestiller kroppens døgnrytme ved å gi sollys-lignende lys under kaldere og mørkere vintermånedene. Lysterapi kan implementeres ved å sitte eller arbeider i nærheten av en lyskasse, som er en enhet som bruker spesielt utviklet fluorescerende lyspærer. Før du starter et kurs av lysterapi, er det viktig å rådføre seg med legen din og / eller øye helsepersonell, som noen mennesker ikke bør bruke lysterapi.