Digidexo.com

Hvordan behandle Emfysem Med Bronchodilators

Hvordan behandle Emfysem Med Bronchodilators


Bronchodilators er den mest vanlige behandling foreskrevet for emfysem. De brukes til å øke luftstrømmen i lungene ved å utvide luftveiene (bronkiene). De bronkodilatorer som brukes til å behandle emfysem er de samme som brukes av personer som lider av astma og bronkitt, og de kommer i en rekke former og sterke sider.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om hva slags bronkodilator er bedre å behandle emfysem. Av de tre hovedtyper av bronchodilators tilgjengelig (antikolinergika, beta 2-agonister og teofyllin), er to brukes til å behandle symptomer på lang sikt, mens den andre er anbefalt for bruk under akutte anfall.

Kontroller at du tar medisinen som foreskrevet. Langvarige bronkodilatorer er opprettet for å hindre angrep og gjør hverdagen komfortabel. Hvis du lider av en akutt angrep, de sannsynligvis ikke vil gi noen lettelse, som de tar flere timer å produsere en effekt i kroppen.

Diskuter med legen din om du er bedre hjulpet ved å bruke inhalatorer eller ta en bronkodilatator i pille, injeksjon eller sirup skjemaet. Hver type medisin som fungerer best i ulike situasjoner, for eksempel scenen av emfysem du er i og hvilke andre medisiner du bruker.

Velg en hurtigvirkende bronkodilator hvis du lider av hyppige akutte anfall. Dette vil beskytte deg i tilfelle et uventet angrep eller hvis de andre medisiner du tar ikke ut til å være nok. Hurtigvirkende bronkodilatorer brukes noen ganger før personen påtar seg noen form for intens aktivitet (for eksempel hagearbeid eller trening) som kan kreve en bedre pustekapasitet.

Velg en saktevirkende bronkodilator hvis du trenger noe sterkere som gir mer varig lettelse og bare må brukes to ganger om dagen. Stoffet ipratropium er et av de mest foreskrevne saktevirkende bronkodilatorer, som det har ingen bivirkninger og kan anvendes for nesten alle typer av kronisk respiratorisk sykdom.

Tips og advarsler

  • Enkelte bronkodilatorer har alvorlige bivirkninger, så det er viktig å følge legens anvisninger når du tar dem. Dosering er spesielt farlig, ettersom det kan føre til alt fra kvalme til anfall.
  • Noen bronkodilatorer samhandle med reseptfrie legemidler, kaffe og mat. Snakk med legen din om mulige interaksjoner og la ham vite om noen andre medisiner du tar, slik at han kan velge den beste bronkodilaterende for deg.
  • Bronchodilators bør ikke blandes. Hvis du tar et bestemt merke og stoff kombinasjon, bør du holde deg til at en mindre det er en medisinsk grunn til å bytte.