Digidexo.com

Dormicum Pasientinformasjon

Dormicum er merkenavnet på en reseptbelagte medisiner som kalles midazolam. Leger vanligvis foreskrive Dormicum for sedasjon før et kirurgisk inngrep.

Funksjon

Dormicum er kjent som en sentral nervesystemet depressant, noe som betyr at det bremser ned eller reduserer aktiviteten i hjernen og ryggmargen. Dette tillater deg å sovne og ikke huske noe som skjer under prosedyren.

Geografi

Dormicum er ikke tilgjengelig i USA, men er brukt i en rekke andre land, blant annet Argentina, Belgia, Brasil, Bulgaria, Kina, Kongo, Cuba, Egypt, Finland, Tyskland, Israel, Mexico, Russland og Tyrkia.

Forholdsregler

Fordi Dormicum vil gjøre deg døsig, er det viktig at du ikke kjøre bil eller betjene tungt maskineri i minst 24 timer etter inngrepet. Unngå å drikke alkohol eller bruke andre medisiner som kan gjøre deg døsig som beroligende midler eller antihistaminer i minst 24 timer, foreslår Mayo Clinic.

Risiko

De vanligste bivirkningene av midazolam narkotika er oppkast eller kvalme. Sentralnervesystemet depressiva utgjøre en risiko for en potensielt livstruende tilstand som kalles respirasjonsdepresjon eller hypoventilasjon, der hjernen ikke er i stand til å styre riktig puste forårsaker kortpustethet og en rask puls.

Betraktninger

Fordi stoffet er kjent for å forårsake skade på utviklings babyer, leger begrense bruken av midazolam stoffer som Dormicum hos gravide kvinner. Hvis du har en historie med apnea, hjertesykdom, hypoventilasjon, lungesykdom, hjertesvikt, glaukom eller nyre- eller leversykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta midazolam stoffer som Dormicum, advarer Mayo Clinic.