Digidexo.com

Kan du sette Lysol Konsentrat i badevannet?

Amerikanerne har blitt stadig mer bekymret over å gjøre hver centimeter av sin verden sanitær. Anti-bakterielle såper er nesten uunngåelig, og alle som ser på TV i løpet av dagen skulle tro at amerikanske hjem er cesspools på infeksjon - med mindre produktene annonsert blir brukt flittig for å skrubbe hver lille krik og krok. En av de eldste desinfeksjonsmidler på markedet er lysol, og det har blitt satt til noen meget overraskende anvendelser.

Historie

Vanskelig skjønt det er å tro, så sent som i 1948 ble Lysol blir utlyst som en feminin hygiene produkt. Ifølge Museum of Menstruasjon og kvinnesykdommer, ble kvinner advart om at ikke skylling med en løsning av Lysol og vann vil resultere i tap av deres menns hengivenhet. Inntil 1960, skylling med Lysol etter sex var den mest populære metoden for prevensjon blant amerikanske husmødre.

Lysol Ingredienser

Lysol inneholder etanol / SD alkohol, isopropylalkohol, karbondioksyd, benzalkoniumklorid, og 2-fenylfenol.

Etanol / SD-alkohol er en svært brannfarlig rensemiddel. Isopropanol er det å både rense og fjerne lukt, og det er det som gir Lysol sin sterke lukt. Benzalkoniumklorid er et bakteriedrepende, algaecide og soppdreper, og 2-fenylfenol er et desinfeksjonsmiddel. Karbondioksidet er et bindemiddel.

Alkohol Farene

Alle alkoholer har en meget tørking effekt på huden. Soaking i et bad som inneholder nok av de alkoholer stede i Lysol å drepe de ønskede bakteriene vil også resultere i ubehagelig, kløende, tørr hud.

Irriterende Farene

Ifølge en 1 juni 2004, artikkel publisert i tidsskriftet Contact Dermatitis, en studie av benzalkoniumklorid bekrefter at det er "en betydelig hudirriterende." Spesielt for slimhinner, slik som i skjeden og nesegangene, som ikke er beskyttet av et ytre lag av huden.

Soaking i et badekar med en høy nok konsentrasjon av dette stoffet kan føre til kontakteksem, og selv brenner for slimhinnene.

Bakteriedrepende Farene

The Mayo Clinic forteller oss at en ubalanse i de naturlige bakteriene i skjeden kan føre til bakteriell vaginose, noe som kan resultere i en illeluktende utflod som er grå-hvit i fargen, med en fisk-lignende lukt som kan bli mer intense etter samleie . Dermed soaking i et badekar som inneholder en bakteriedrepende kan åpenbart føre til problemer for kvinner og jenter.

Konklusjon

Svaret på dette spørsmålet er i to deler. Først, mens ingen spesifikke kliniske studier har vært gjort, forteller sunn fornuft at du ikke kan trygt sette store mengder Lysol i badevannet uten å risikere irritasjon eller verre hud. For det andre, har du sikkert kan sette svært små mengder av Lysol i badevannet, men det er ingen vits i å gjøre det, bortsett fra å muligens gjøre huden din lukter morsomt.