Digidexo.com

Hvilke Leukocytter Er Hoved Fagocytter?

Hvilke Leukocytter Er Hoved Fagocytter?


Leukocytter er hvite blodlegemer som er produsert i rød benmarg. De er delt opp i to hovedgrupper: granulære og agranular (uten granuler). Det er fem forskjellige typer av leukocytter, og hver har en bestemt funksjon. Basofile, eosinofile og nøytrofile er granulære leukocytter som har synlige granulater i sin celle makeup. Lymfocytter og monocytter er agranular, har ingen granulater som utgjør hudmatriks. Leukocytter fungere å produsere antistoffer og bekjempe infeksjoner ved fagocytose.

Fagocytose Fagocytose

Uttales fag-oh-sukk-TOH-sis, er det prosessen med leukocytter engulfing og ødelegge mikroorganismer og rusk fra døde celler. Alle fem leukocytter har fagocytiske ansvar, men bare to har ansvaret heltid. Monocytter og nøytrofiler er de aktive leukocytter for gjennomføring av fagocytose.

Granular Lymfocytter

Denne gruppen omfatter basofile, eosinofile og nøytrofile. Hver har noen fagocytose ansvar, men hver har en bestemt funksjon. Basofile frigjøre histamin og er involvert med overfølsomhets allergier; de øker når en person kontrakter vannkopper. Eosinofile øke i løpet av allergiske reaksjoner som høysnue, og også med parasittinfeksjoner. Nøytrofiler er mest aktive i fagocytose med en umiddelbar respons på infeksjoner, og de slipper antibiotika. Neutrofiler er de mest tallrike av alle leukocytter.

Agranular Leukocytter

Kategorien agranular leukocytter inkluderer monocytter og lymfocytter, som er aktive under leukemi og virale infeksjoner. Lymfocytter øker med leukemi og mononukleose og produsere antistoffer. Monocytter også øke med visse typer leukemi, så vel som med tuberkulose. De er mye tregere i phagocytic respons men opptre for en lengre periode, og i større antall. Monocytter anses opprydding mannskap fordi de jobbe til alle rester blir renset opp.

Hoved Fagocytter

Nøytrofile granulocytter og monocytter utføre de viktigste fagocyttiske funksjoner. Nøytrofiler er rask respons celler som er rettet mot bakterielle infeksjoner. De er den mest tallrike av alle leukocytter. Monocytter har en tregere respons, men gjør det i større antall til å "rydde opp" skadede celler og rusk. Fagocytose er en viktig beskyttende prosess i kroppen vår. Hvis leukocytter mistet sin phagocytic evne, ville vi dø.