Digidexo.com

Grain Processing Metoder for å tjene Food Products

Grain Processing Metoder for å tjene Food Products


Mange bearbeidet mat er hentet fra korn, blant annet mais, hvete, ris, havre og bygg. For et slikt bredt spekter av produkter som fremstilles fra dem, er den opprinnelige form av korn modifisert. I løpet av behandlingen, er den ernæringsmessige kvalitet av et produkt vanligvis endret på noen måte.

Frest

Kli og kim av ulike korn inneholder små mengder av fett, noe som kan føre til en korn til å gå harsk dersom utelatt ved romtemperatur for lang mengder tid. For å øke holdbarheten på ulike korn, produsenter fjerne kli og kim mens sliping korn til et fint pulver eller mel. Selv om holdbarheten forlenges, er fiber, jern og B-vitaminer tapt i prosessen med fresing.

Raffinert

Raffinert korn er de samme som "frest" korn, men uttrykket "raffinert" brukes mye mer utbredt. Eksempler på raffinert korn er de fleste "hvite" produkter, som for eksempel hvitt brød, hvit ris, pasta, tortillas og kjeks. Samlet, anbefaler American Heart Association at minst halvparten av korn forbrukes være fra hele korn. De forening foreslår leter etter ordene "hel hvete", "Graham mel", "havregryn", "hel havre", "brun ris", "vill ris", "hel-korn korn", "hel-korn bygg", "hel-hvete bulgur" og "hel rug" som en av de første ingrediensene i en ingredienslisten på et produkt.

Beriket

B-vitaminer som er tapt gjennom fresing blir ansett som viktig for energi og for å opprettholde generelle helse, så produsentene legge tilbake tiamin, riboflavin, niacin og folat gjennom prosessen med anriking. Jern kan også tilsettes tilbake, forbedre den ernæringsmessige kvalitet av produktet. Ifølge United States Department of Agriculture, er fiber ikke lagt tilbake gjennom prosessen med anriking. Imidlertid er noen matvarer fremstilt fra en blanding av hele korn og raffinert korn, noe som betyr at det fortsatt vil være en viss fiberinnhold er tilstede. Fiber kan også tilsettes til produktene i form av malodextrin, inulin, polydekstrose, havrefiber eller resistent stivelse, men hvis form av fiberen ikke er naturlig forekommende, og prosessen med å legge dem er ikke teknisk "anrikning". Ifølge American Dietetic Association, berikende spesifikt betyr å legge tilbake næringsstoffer som gikk tapt under matfag.

Befestet

Ifølge boken, "Discovering Nutrition", prosessen med befestning gjør kornprodukter sunnere ved å tilsette næringsstoffer til mat som ikke er naturlig forekommende i konsekvent betydelige mengder. Siden befestede mengder jern og folsyre ikke finnes naturlig i mais korn eller ris, tillegg av disse næringsstoffene representerer festningsverk. Det amerikanske Department of Agriculture drøfter hvordan festningsverk kan bidra til å dekke grunnleggende næringsbehov, spesielt for kvinner som er gravide eller ammer.