Digidexo.com

Hvordan finner jeg Avisartikler om HIV & AIDS?

Hvordan finner jeg Avisartikler om HIV & AIDS?


Finne avisartikler om HIV eller AIDS er ikke en vanskelig oppgave. Det finnes flere ressurser, både online og offline, som du kan bruke til å finne den informasjonen du leter etter. Alt du trenger er tilgang til Internett og en tur til ditt lokale bibliotek.

Bruksanvisning

Utfør et søk. Gå til en søkemotor (Google, Yahoo !, etc.) og skriv inn "HIV / AIDS avisartikler." Ikke bare vil du få et utvalg av elektroniske arkiver fra avisen nettsteder, du også vil finne web-kataloger som har samlinger av artikler om spesifikke emnet du søker etter.

•  Besøk en avis hjemmeside direkte. Mange aviser har gamle artikler tilgjengelig via søk på nettet. For eksempel, hvis du besøker New York Times nettside (www.nytimes.com), vil du se en boks i øvre venstre hjørne som vil tillate deg å søke etter et emne. Skriv "HIV" eller "AIDS" inn i boksen og klikk på "Søk". Nettstedet vil vise alle tilgjengelige artikler om emnet.

besøker et nettsted som arkiver artikler fra mange aviser. Newspaperarchives.com eller Classicnewspapers.com, for eksempel, lar deg søke millioner av artikler fra aviser som går så langt tilbake som 1700-tallet. Det er en avgift, men du har et valg av en årlig eller månedlig fakturering hvis du velger å abonnere på tjenesten.

Søk avisen database på ditt lokale bibliotek. Mens du kan fysisk gå til biblioteket og søke gjennom mikrofilm versjoner av artikler, de fleste bibliotekene også tillate deg å søke på nettet også. Skriv inn "HIV" eller "AIDS" i artikkelen søkemotor som ligger på nettstedet.

Kontakt lokalaviser til å be om kopier av artikler relatert til HIV eller AIDS. Avhengig av avisen, det kan eller ikke kan bli enige på forespørselen. For eksempel, gjør San Francisco Chronicle alle artikler fra 1995 til i dag tilgjengelig på nettet, men vil ikke ære forespørsler for eldre artikler.