Digidexo.com

Effekter av langvarig bruk av Prednisolon

Prednison er en mye brukt behandlingsalternativ for autoimmune og inflammatoriske sykdommer. Det er rask og effektiv i å undertrykke immunforsvaret og redusere betennelser, og er brukt på lang sikt for å håndtere helsemessige forhold. Langvarig bruk av prednison kan føre til mange og skadelige bivirkninger, men gir også lindring av symptomer på alvorlige medisinske tilstander som begrenser livskvaliteten. De fordeler og risiko ved langsiktig bruk av prednison må revurderes jevnlig.

Funksjon

Prednison er fellesnavnet for en felles kortikosteroid; den er en anti-inflammatorisk medikament også anvendes for å undertrykke immunforsvaret. Det fungerer som en behandling for inflammatoriske sykdommer som astma, alvorlig dermatitt og vaskulitt, så vel som autoimmune sykdommer som ulcerøs kolitt, reumatoid artritt, lupus og Crohns sykdom. Prednison er hurtigvirkende og effektiv, og er gitt muntlig eller som intramuskulære injeksjoner. Jo mer alvorlig en tilstand er, vil jo lenger pasienten være på prednison for styring og kontroll av symptomer.

Side Effects

Humørsvingninger, søvnløshet og vektøkning er alle vanlige bivirkninger av prednison bruk, selv om steroid brukes for en kort periode. Langsiktige effekter av prednison omfatte mer alvorlige forhold, som høyt blodtrykk, osteoporose, øyeproblemer og skade på binyrene. Langvarig bruk stunts vekst hos barn ved hjelp av utvidet prednison terapi. Pasienter risikerer også å bli deprimert eller utvikler glukoseintoleranse, en type diabetes. I tillegg svekker prednison immunforsvaret og gjør pasientene mer utsatt for andre sykdommer og infeksjoner når de brukes på lang sikt.

Time Frame

Prednison er foreskrevet for å behandle alvorlige kroniske sykdommer. Denne medisinen er ofte brukt som en del av en lengre behandlingsplan for disse forholdene, og basert på nødvendighet, kan pasienten ta prednison i måneder eller år. Jo lenger en pasient bruker prednison, de mer alvorlige og en rekke bivirkninger de blitt. Med langsiktig bruk av prednison, alvorlige bivirkninger, som for eksempel osteoporose, ikke forsvinner når behandlingen avsluttes. Leger søke å begrense pasientens totale tiden på prednison ved å bruke alternative-dagers behandling og gratis behandlinger.

Fordeler

Selv om det er varierte og mange bivirkninger forbundet med langvarig bruk av Prednisolon, er det viktig å vurdere fordelene. Prednison fortsetter å bli mye brukt på grunn av hastigheten med hvilken den virker på legemet, og de ensartede resultater det produserer --- dette er et meget effektivt medikament. En pasient som tar prednison finner at smertene avtar og andre medisinske tilstand symptomer er lindret, slik at normale daglige fungering kan fortsette. For eksempel kan en pasient med alvorlig astma må steroid å redusere betennelse i luftveiene for enklere, mindre anstrengt pust; for denne pasienten, fordelene klart oppveier risikoen. En annen positiv effekt av prednison bruk er en plutselig økning i energi; denne ekstra utholdenhet er velkommen av pasienter som har opplevd svakhet og tretthet på grunn av sykdom. Langvarig bruk av prednison gir en bedre livskvalitet for mange pasienter, slik at de kan gå tilbake til normal dagliglivet.

Advarsel

Pasienter på langtids prednison terapi må gjøres klar over risikoen for infeksjoner og sykdommer på grunn av stoffets effekt på immunsystemet. Leger må være oppmerksomme på noen andre medisiner og forhåndsdefinert medisinske tilstander før tilbyr prednison. Sovende sykdommer kan dukke opp igjen hos pasienter på langtids prednison terapi, og en fullstendig medisinsk historie er avgjørende. Virkningene av steroidbehandling akkumuleres over tid, så selv langsiktige behandlinger må holdes til et minimum trygg dose og varighet.